(SIDE2): En mor fra California fikk nettopp kontakt med sin kidnappede sønn via Facebook, femten år etter at han forsvant, melder nettstedet ABC 6.

Jonathan ble kidnappet i 1999, da han var tre år gammel. Foreldrene hans hadde skilt seg kort tid i forveien, og blitt enige om å dele foreldreretten.

Da faren til Jonathan tok ham med seg på ferie til Tijuana i Mexico, kom han aldri tilbake igjen.

Gammelt familiebilde

- Faren hans hadde tillatelse til å ta ham med på ferie. Det var en helt vanlig dag, og det slo meg aldri at han Jonathan ikke skulle komme hjem igjen, sier moren, Hope Holland, til ABC.

Jonathan vokste opp i Mexico, og har ingen minner om moren eller storebroren hjemme i California. Nøkkelen for gjenforeningen ble et gammelt familiebilde han hadde liggende.

Etter å ha delt det gamle familiebildet som sitt eget profilbilde, fikk moren på mirakuløst vis øye på det, og kjente straks igjen sønnen. Etter å ha pratet sammen i flere måneder, klarte endelig Hope å bringe sønnen hjem.

Ingen støtte

I dag har ikke Jonathan noe kontakt med faren, men han er nødt til å retuerne til Mexico for å fullføre det siste skoleåret. Nå håper Hope på å få sønnen hjem på permanent basis når han er ferdig med skolen.

- Vi har ikke fått noe støtte, men tvert imot motstand for å få tak i all dokumentasjonen vi trenger for å få ham hjem, sier moren.

Hope har nå satt opp en GoFundMe-konto, for å be andre om hjelp til å dekke det det vil koste å få sønnen hjem til California. Hun har selv brukt opp alle sparepengene hun har i prosessen.

- Jeg er glad for at han vil bli kjent med meg, sier hun.