Sony Ericsson er en av de produsentene som har hatt mobiler med trykkfølsom skjerm i mange år, men det har alltid vært i forbindelse med de litt sære UIQ-telefonene eller den HTC-produserte business-telefonen X1.

Telefonen som kommer om lenge
Men nå ser det ut til at selskapet er på full fart inn på det trykkfølsomme markedet der hvor vanlige forbrukere også befinner seg. Under World Mobile Congress i Barcelona har selskapet nå vist frem konseptmobilen Iduo, som kommer på markedet under et annet navn i løpet av andre halvår.

Og det er ikke rent småting de satser på med denne telefonen. Den er utstyrt med en stor 3,5 tommers LCD-skjerm i 16:9-format, 12 megapiksels kamera med Xenon-blits, ikke noe fysisk tastatur – og telefonen vil være den første fra Sony Ericsson som vil være basert på Symbian-platformen, som blant annet Nokia bruker på alle sine mobiler.

Vil ha en AppStore-konkurrent
Bakgrunnen for dette valget er et ønske om å stå sammen flere produsenter i kampen om applikasjonsutvikling, der Apple har tatt et solid grep med iPhone og sin AppStore. Dette er ikke noe selskapet ønsker å si offentlig, men som de sa på dagens norske presselunsj: Vi tror at applikasjoner har kommet for å bli på mobiltelefoner.

Navn, nøyaktig lanseringsdato eller pris er ikke kjent, men selskapet legger ikke skjul på at dette kommer til å bli en dyr sak.

Litt for heftig kamera?
Produktet ser unektelig spennende ut, men vi er skeptisk til valget av et kamera med hele 12 megapikslers. Det er et velkjent faktum at hvis du øker antall megapiksler, uten å øke den fysiske størrelsen på bildebrikken, så får du mer støy i bildet, og har vært et problem i kompaktkameraverdenen i mange år fordi mange tror at mange megapiksler er det samme som gode bilder.

Bildene fra dagens 8 megapiksels kameraer på mobiler bærer allerede alt for mye preg av støy. Hadde mobilprodusentene tatt kameradelen på alvor hadde de i stedet jobbet mer med bedre optikk.

Du kan se teaser av telefonen her.

Masse nyheter
I forbindelse med WMC-messen har også Sony Ericsson lansert en rekke andre telefoner. Nokia lanserte også fire nye telefoner mandag, og Samsung satser på solceller.