Gå til sidens hovedinnhold

Sony trekker «rasistisk» reklame

Sony trekker reklamekampanjen for sin hvite Playstation Portable.

(Spillmagasinet): Sony kom under lupen til USAs antirasistiske organisasjoner med sin nye reklame for den hvite utgaven av spillmaskinen Playstation Portable (PSP).

En av reklameplakatene viste en hvit kvinne med blondt hår og hvite klær som holdt truende tak i kjeven til en sort kvinne med sorte klær.

Se bildet av plakaten her.

- Sony har stupt til et nytt lavmål, jeg er dypt skuffet, sa Leland Yee i National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) i USA og mente bildet kunne bli oppfattet som rasistisk.

Trekker kampanjen

Nå trekker Sony kampanjen, som kun var beregnet på Benelux-landene, men opprettholder sin forklaring om at reklamen kun skulle vise kontrasten mellom den gamle og den nye PSP-en, og at reklamen ikke hadde noen annen betydning eller mening.

Les også:- Rasistisk reklame.

- Vi anerkjenner at ett av bildene i kampanjen kan ha voldt bekymring i land som ikke direkte er berørt av reklamen. Derfor trekker vi kampanjen, skriver Sony i en pressemelding ifølge Eurogamer.

- Vi ønsker også å beklage overfor de menneskene som oppfattet annonsen annerledes enn det som var meningen, sier Sony og forklarer at de i fremtiden skal være nøyere med utvelgelsen av bilder.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken