Gå til sidens hovedinnhold

Sørlie henger med i teten

Robert Sørlie ligger godt an i verdens hardeste hundeløp. Nettavisen følger Iditarod direkte. Se video.

Her kan du se innslag fra God Morgen Norge

Brannmannen fra Hurdal er blitt en legende i verdens hardeste hundeløp. Han vant både i 2003 og 2005. I fjor overlot han den norske plassen til nevøen Bjørnar Andersen - som ble nummer seks. Men i år satser han for fullt.

Og han legger ikke skjul på at han anser seg å være favoritt. Førstepemien i løpet er en halv million dollar, samt en ny bil. Og Robert har likegodt annonsert sin gamle bil til salgs.

Nå er han altså i gang i løpet - og har tatt det litt forsiktig ut fra start. Uten at det betyr så mye. Alle kjørerne er pålagt å ha én åttetimers hvil, samt én på 24 timer. Disse pausene kan kjørerne ta når de vil, og det er mye taktikk forbundet med pausene.

I løpet av natten norsk tid har Robert avensert fra 11. til 8.plass. Han ligger fire timer bak Lance Mackey inn til Rohn. Men det spiller ikke så stor rolle så pass tidlig i løpet. Mackey har trolig ikke hatt noe særlig med hvile, og må antakelig ha en større stopp nå for at hundene skal holde lenger. Robert Sørlie hvilte 5 timer i Rainey Pass, og kom fram til Rohn omtrent på forventet tid. Robert har fortsatt alle 16 hundene intakt i spannet.

27-årige Sigrid Ekran har gjort det overraskende bra til nå i løpet. Debutanten som studerer i Fairbanks, Alaska, lå på 21. plass ut fra Rainey Pass.

Stillingen UT fra Rohn:
1 Lance Mackey inn til Rohn 15:59
2 Martin Buser inn til Rohn 16:39
3 Zack Steer inn til Rohn 17:16
4 Aliy Zirkle inn til Rohn 17:24
5 Paul Gebhardt inn til Rohn 19:02

¿8 Robert Sørlie Inn til Rohn 20:10

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis