Gå til sidens hovedinnhold

Søt og pinlig nerd

Husker du den tiden da alt var flaut? Hvis ikke vil du bli minnet på det etter denne filmen.

Rocket Science - USA, 2007. Regi: Jeffrey Blitz. Med: Reece Daniel Thompson, Anna Kendrick, Nicholas D'Agosto, Vincent Piazza, Margo Martindale, Aaron Yoo, Josh Kay, Stephen Park, Maury Ginsberg, Utkarsh Ambudkar, Denis O'Hare, Lisbeth Bartlett, Candace Burr Scholz, Virginia Frank, Marilyn Yoblick m.fl.

Tillatt for alle.

Tenk deg at ditt verste mareritt ikke bare blir til virkelighet, du oppsøker det selv og oppdager at det var enda verre enn du trodde.

Hals største mareritt er å snakke høyt foran andre. Han klarer ikke engang å be om mat i kantina uten at stammingen hindrer ham i å komme til poenget. Aller verst er det å snakke for forsamlinger. Så han blir svært overrasket da den kule Ginny ber ham bli med på skolens debattlag. Hun er skolens beste debattant og trenger en ny partner.

Etter å ha tenkt seg om, takker Hal ja. Kanskje det å tvinge seg selv til å møte marerittet kan stoppe stammingen for godt?

«Rocket Sience» er både pinlig og sjarmerende. Hal er en sympatisk karakter, og det er umulig å ikke synes synd på ham når han prøver å få frem de mange gode tankene sine, men ikke får det til.

De fleste kan kjenne seg igjen i Hals frustrasjon. Hvem husker ikke hvor flaut det var å holde foredrag på ungdomsskolen? Selv om ikke alle var i samme situasjon som Hal, er det lett å identifisere seg med ham.

Reece Thompson gjør en svært god innsats som Hal. Han overdriver aldri stammingen, noe som gjør karakteren troverdig. Også Vincent Piazza, som spiller Hals bror Earl, spiller godt. Han er akkurat sånn en irriterende storebror skal være.

Dette er regissør og manusforfatter Jeffrey Blitz spillefilmdebut. Tidligere har han blitt Oscar-nominert for dokumentarfilmen «Spellbound». Han klarer overgangen fra dokumentar til spillefilm på en utmerket måte.

«Rocket Science» er en søt komedie. Den byr riktignok ikke på noen store latterbrøl, men er full av småmorsomme øyeblikk og underholdende karakterer.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping