Gå til sidens hovedinnhold

Dette gjør deg vakrere

- Skjønnhetssøvn hjelper. Se hvor mange timer du trenger på puta.

(SIDE2): Det er ikke dyre kremer du skal investere i om du vil forbedre utseendet.

Det beste skjønnhetstipset er nemlig en god natts søvn, i alle fall om vi skal tro en ny svensk undersøkelse. Forskerne bak studien påstår nemlig at de som får åtte timers sammenhengende søvn er mer attraktive enn de som har mangel på søvn.

Det er den engelske avisen Daily Mail som melder dette.

Usminket
I studien ble 23 unge kvinner fotografert etter at de hadde fått en god natts søvn. De ble også fotografert etter at de hadde fått mye mindre tid på puta, og bildene ble så sammenlignet.

Ingen av kvinnene fikk lov til å bruke sminke, og håret måtte henge løst på begge bilder for å unngå forskjeller i oppfatningen av kvinnenes utseende.

Den første natten fikk undersøkelsesobjektene sove i sitt eget hjem. De ble bedt om å legge seg klokken 23:00 og stå opp klokken 07:00.

Den andre natten fikk de ikke sove mer enn fem timer. Denne gangen måtte kvinnene oppholde seg i et laboratorium for overvåking slik at man skulle forsikre seg om at de ikke jukset.

Publikum rangerte bildene
Begge bildene ble så rangert fra en til ti av et publikumspanel. Resultatene viser at det var bildene hvor kvinnene hadde fått åtte timers søvn som ble rangert klart høyest.

- Personer med søvnmangel blir ansett som mindre attraktive og mindre sunne sammenlignet med dem som er godt uthvilt, står det i studien, som ble gjennomført ved Karolinska Institutet i Stockholm.

- Tydeligvis er tretthet sterkt relatert til det å se mindre sunn og mindre attraktiv ut, står det videre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Inge myte
Om disse resultatene stemmer er det ingen myte at skjønnhetssøvn er essensielt for å se vakker ut.

Søvn har også bevist seg å gjøre huden mindre rynkete på ansiktet og halsen.

Årsaken til dette er at når vi sover så svetter vi mer, og denne fuktigheten glatter ut huden og de fine linjene.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken