Gå til sidens hovedinnhold

Sp vil fjerne snikskatter

Åslaug Hagas løfter om å fjerne snikskatter får Venstre til å bli grønn av irritasjon.

CAFE CELSIUS (Nettavsien): - Vi skal kvitte oss med snikskatter overfor næringslivet, lover kommunalminister og Sp-leder Åslaug Haga.

Hensikten er at småbedrifter skal få en bedre mulighet til å få ta del i det økonomiske oppsvinget i Norge. Sp vil bruke løftet til småbedriftene aktivt i valgkampen foran høstens kommune- og fylkestinsgvalg.

- En redukjson av gebyrene for registreringer i Brønnøysundregistrene til kostpris vil gi bedriftene besparelser på rundt 100 millioner, anslår Sp.

- Vi veit at bedriftene koster mer enn det koster, blant annet opp mot Brønnøysundregistrene. En reduksjon til kostpris her, vil gi bedriftene besparelser på rundt 100 millioner, sier Haga.

- Har du Ap med deg i angrepet på snikskatter?

- Jeg tror ikke det vil være noe problem. Vi har allerede gjort klare avtaler på at vi skal kvitte oss med snikbeskatning av private, sier Haga til Nettavisen.

- Patetisk av Sp
Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug sier at han lurer på hvor Sps stortingsrepresentanter var da revidert nasjonalbudsjett ble behandlet i Stortinget for ti dager siden.

- Det finnes ikke et fnugg av troverdighet i at Sp nå lanserer småbedriftspolitikk som en av partiets hjertesaker. Alle forslagene som Sp lanserte mandag ble foreslått av Venstre i forbindelse med revidert budsjett, og stemt ned av blant annet Sp, sier Kongshaug til Nettavisen.

Han mener at det er patetisk av Sp å lansere forslagene de samme forslagene som partiet stemte mot for bare ti dager siden.

- Utspillene bare er med på å undergrave politikkens troverdighet, sier Kongshaug.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken