(LXUS.no) Her er noen av verdens rareste, og mest sjokkerende spa-behandlinger:

Dr. Fisk

Selv om pimpstein og fil gjør nytten like godt, flokker japanske kvinner til dr. Fisk for å få myke, velpleide føtter og hender. I tilfelle du lurte – det er snakk om en sprell levende, faktisk fisk her. I Tokyos mest fasjonable shoppingstrøk, Ginza, ligger det nemlig flere spasalonger som tilbyr manikyr og pedikyr utført av bitte små fisk.

I vill tilstand er doktofiskene parasitter, og lever av å spise dødt vev og matrester fra sitt vertsdyr. De har i prinsippet samme funksjon i spaet, men med marmorfliser, zen-musikk og aromalys i bakgrunnen.

Blodsugende igler

Etter at skuespillerinnen Demi Moore sto fram hos David Letterman og fortalte at hun har prøvd iglebehandling i Østerrike, ville plutselig alle i Hollywood også ha en. Og hvorfor ikke.

Få ting kan måle seg med følelsen av å sitte med tjue blodsugende igler i ansiktet. Når de biter seg fast i deg, og begynner å suge, skiller iglene ut et enzym som har avgiftende effekt, og resultatet er en rynkefri, ung hud. Litt søl og griseri må man bare regne med.

Slangemassasje

HTML EMBED

Neste gang du er innom nordlige Israel bør du besøke Ada Barak's Carnivorous Plant Farm. Selv om navnet kan virke forvirrende, driver Ada et av landets mest luksuriøse spa, og spesialiserer seg på en noe uvanlig behandling – terapeutisk slangemassasje.

Ved å plassere buktende slanger i forskjellige størrelser på kroppen til kunden, sørger hun for at alle muskler blir knadd til perfeksjon. De små brukes for å gi den «kilende» godfølelsen, mens de store takler problemområder, som skuldre og ryggrad. Deilig...

Okse-sperm

På Hari’s salong i London kan du oppleve verdens mest proteinrike hårmaske. Den består rett og slett av fersk okse-sperm, rett fra en idyllisk gård på den engelske landsbygda. Behandlingen er (heldigvis) luktfri, skal virke pleiende for tørt og stresset hår.

Den kan etter sigende også behandle andre typer hårproblemer, som krus, splittede tupper og tynt hår. Må prøves!

Morkakekrem

Den rareste, og sannsynligvis også ekleste behandlingen i verden må være morkakekremen. Kvinnens placenta inneholder stoffer som virker foryngende på huden, og ved å tilsette det i hudkrem får du etter sigende en effektiv rynkekrem.

Leger verden over advarer derimot kvinner mot å bruke kremen – den inneholder morkaker fra Cuba, og faren for HIV-smitte kan være til stede.