HTML EMBED

Jeg sitter på kontoret en treg ettermiddag på høsten. Rundt oss er det bare gustengrå ansikter å se og sommeren er definitivt over for denne gang. Nettavisene byr ikke på noe nytt og det finnes lite engasjement for jobben akkurat i dag.

- Kjeder meg, jeg. Hva skal du i morgen?

- Har ingen planer.

- Skal vi skjemme oss selv bort litt og dra med «Danskebåten»?

Ja, da. Jeg vet at det høres ut som en umulig kombinasjon, men Stena Line har tatt et stort steg mot et utvidet image. Linjen fra Oslo til Fredrikshavn skal ikke lenger bare være en partyferge over til billig øl, sprit og kjøtt. En nordisk spa-oase kalt Pure Nordic Spa skal gi ferden over til kontinentet et snev av luksus for dem som ønsker det.

- Bring it on!

Hverdagsluksus på "Danskebåten"

- Denne vei, damer.

En kelner viser oss vei til et av restaurantens beste bord. Vi har perfekt utsikt og kan følge seilingen ut Oslofjorden etter som rettene kommer på bordet og vinglassene fylles opp. Arne Brimi har inngått et langvarig forhold med kokkene på Stena Saga og mesterkokkens meny er mulig å bestille i restauranten Metropolitan. Der sitter du skjermet fra buffet-området og kan bestille vinmeny og treretters á la carte-meny.

Vi har rukket å slenge fra oss bagasjen i Comfort-lugaren og tatt på oss litt finere klær og sminke. Nå skåler vi i hvitvin over en forrett av syrlig fisk med urtemajones mens solen går ned et sted i horisonten. Utenfor seiler småbåter forbi og inne går praten om verden, kjærlighet, karriere og mat.

Det klirrer i en dessertskje og vi må sette oss tilbake i stolen med vinglasset i hånden for å gi plass til en middagsfornøyd mage. Vi har ennå nesten ikke enset de andre passasjerene ombord og føler at det bare er oss, jentepraten og havet. Det er forfriskende og litt overraskende.

Taxfree'n er fortsatt åpen når vinen er borte og siste rest av sjokoladekake er skrapt av tallerken. Vi bestemmer oss for å nyte jentekvelden til det fulle og krøller oss opp i dobbelsenga med kosebukser og mengder av lakris, sjokolade og billigvin.

De fire årstider på "Danskebåten"

Musikken og lyset er dempet og det lukter eteriske oljer. Det er en fin dag og båten gynger lett. Vi har fått hvite badekåper og slipperser og tasler rolig rundt med salige blikk.

Pure Nordic Spa er laget med inspirasjon fra nordisk natur og er bygget rundt de fire årstidene. Grønne bjørkestammer symboliserer våren. I vinterdelen kan du dyppe deg i et basseng som ser ut som et hull i isen eller stikke hendene i et isbitfat. Fjellbekken skifter mellom varmt og kaldt vann og stimulerer blodsirkulasjonen. Den varme lagunen bader i blått lys og minner om den berømte Blå lagune på Island.

- Du, se her!

Vi er på vei inn i det som kalles eventyrdusjene. Små knotter på veggen har tekstene «Spring», «Summer», «Fall» og «Winter». Vi trykker.

- Uæææææh!

Lyset skifter til lysgrønt og vi får en lett kjølig våryr over oss før vannet blir varmt og begynner å komme ut fra ulike punkter i veggen. Hver årstid har sin spesielle dusjrytme og det er underholdene å se hva som blir det neste.

På menyen i resepsjonen står blant annet frisk frukt, champagne og smoothie og når man først skal skjemme seg bort ... Ja, dere forstår ... Vi ender opp med en flaske «sjampis» og jordbær og setter oss ute i boblebadet. Utenfor er det blått hav så langt du ser og inne er det sprudlende humør og jordbærfest.

Vi kjøper også ansiktsmaske og har stjålet med oss noen agurker fra frokostbuffeten. Godt utrustet avslutter vi i gode varme steinstoler med panoramautsikt over verden og lar hverdagen seile sin egen sjø en stakket stund.

Fakta om Stena Sagas - "danskebåten" - spa

* Hvor Ombord Stena Saga som går i rute mellom Oslo og Fredrikshavn.

* Pakkepris 1095 kr per person når to reiser sammen.
Inkluderer: 24 timers cruise t/r Oslo-Fredrikshavn, 3-retters Arne Brimi-meny, Comfort Class Pluss lugar med dobbelseng og tv, frokost, lunsj pluss to timers entré til Pure Nordic Spa.
PS: Eventuelle behandlinger i spa-anlegget kommer i tillegg.

* Inngang til Pure Nordic Spa 150 kr for to timer (spaet har begrenset antall plasser, så vær tidlig ute om det er mange passasjerer på båten)

* Husk Badetøy

Priseksempler på behandlinger på Stena Sagas Nordic spa

Aromamassasje: 90 minutter for 850 kr

Klassisk massasje: 55 minutter for 595 kr

Varm olivenmassasje: 55 minutter for 595 kr

Fotmassasje: 25 minutter for 300 kr

Hårklipp: 485 kr

* Stena Sagas nettside

OBS: Ikke forvent luksusstandard. Dette er fortsatt gode gamle danskebåten med alt som hører med, ikke noe cruise i verdensklasse.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir