Viagra. Penisforlengere. Gratis universitetsutdannelse. Piratkopiert programvare. Billige reseptbelagte legemidler. Arbeid med få arbeidstimer og høy lønn. Tobakk. Damer fra Russland. Billige klokker.

Listen over ting du får tilbud om å kjøpe gjennom spammeldinger er veldig lang, og mengden spam som blir sendt er enda større. Microsoft hevdet nylig at så mye som 97 prosent av all e-post som sendes er spam.

Veldig mange er interessert
Du tenker kanskje at det må være ganske fånyttes å sende ut så mye dritt til folks e-post-kontoer, og at det ikke kan være en idiot som er dum nok til å bite på et slikt tilbud?

Vel, skal vi tro en ny undersøkelse gjort av Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG) så tyder mye på at det er veldig mange som faktisk ønsker en del av produktene som blir solgt gjennom spam. Undersøkelsen viser at 12 prosent av e-post-brukere i USA faktisk har gjort et reelt forsøk på å kjøpe et produkt fra spammarkedsføring, melder Ars Technica.

Over halvparten klikker
Undersøkelsen viser at totalt 52 prosent hadde klikket på spammeldinger av forskjellige årsaker. Noen ved et uhell, andre ville bare se hva som skjedde – og altså 12 prosent ville ha produktet.

– Selv om dette representerer en veldig liten andel av databrukere, så er disse tallene store nok til å gi betydelige inntekter, nok til å holde den spamdrevne undergrunnsøkonomien ved like, skriver WAAWG i sin rapport.

Spam blir primært sendt ut av store botnets, som ikke representerer noen vesentlige utgifter for dem som sender ut spam. Derfor er det heller ikke spesielt mange som må svare på en e-post for at det skal bli gode penger ut av det.

Du kan risikere å få varen
Og som sikkerhetsguru Mikko Hyppönen tidligere har fortalt til Nettavisen: Veldig ofte får du faktisk produktene når du kjøper gjennom slike kanaler – de har nemlig et reelt ønske om at du skal komme tilbake igjen og igjen.

Om du skulle bli fristet til å kjøpe produkter gjennom spam-e-post, så bør du være klar over at alt må gjennom tollen, og der blir svært mye ulovlige produkter stoppet.