Gå til sidens hovedinnhold

Massiv protest mot utgiftskutt

En bølge av uroligheter feier over de mest kriseutsatte landene i Europa. I Spania ble det idag innledet en generalstreik og gatedemonstrasjonene i Irland øker i omfang.

Ved første øyekast kan det virke som om Spania blir hardest rammet av protest-bølgen imot offentlige utgifstkutt i Europa. Det ble meldt om store problemer fra morgenen av når den første spanske generalstreiken siden 2002 ble innledet idag.

Gå til Jobben
I Madrid ble mange som normalt lar seg transportere av offentlig transport, pent nødt til å gå til jobb. I kveld er det planlagt en stor protestmarsj i regi av fagforeningene.

Streiken rammer ikke bare internt i Spania. Internasjonale tog og fly ruter blir også rammet. Flere flyselskaper melder at de fleste flygninger til og fra Spania er innstilt.

Utstrakte konsekvenser
I Irland er situasjonen fortsatt spent. Fagforbunddene skal idag holde protestmarsjer i Dublin. Idag tidlig ble en separat aksjon gjennomført når en sementbil parkerte foran portene til Leinster House, den irsek parlamentsbyggningen. På bilen var det sprayet «Toxic Bank Anglo». (Den giftige Anglo Banken.)

Onsdag var første virkedag for det irske parlamentet etter sommerferien. og det lokale politiet fikk det det travelt med å få flyttet kjøretøyet. Men ifølge irske medier var bilen forberedt i beste Mad-max stil med gjensveisede dører, gitter for alle vinduene og samtlige elektriske- og mekansiske kabler kuttet.

I Frankrike ble det i forrige uke gjennomført en storstreik i forrige uke og det ventes ytterligere protester når regjeringen presenterer et veldig stramt og konservativt budsjett for 2011.

Brüssel blir også rammet av de dystre økonomiske utsiktenen i store deler av EU. Det er ventet at opp mot 100.000 mennesker deltar i en prostestaksjon idag.

Les flere sakere på NA24

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken