Gå til sidens hovedinnhold

Spår børsrally

Tror Barack Obama er garantist for et børsrally som varer minst ut januar.

- I det korte bildet tror jeg ikke mikro-eller makrodata kan ødelegge det rallyet vi er inne på en god stund. Jeg er relativt komfortabel med utsiktene for de neste tre ukene - minst, sier rådgiver Svein Haga til NA24.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Han tror aksjemarkedet har begynt på et lettelsesrally som kan komme til å vare en god stund fremover. I første rekke ser Haga lyst på resten av januar, men han avviser ikke at rallyet kan komme til å vare en god stund til.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Obama-effekt
- Jeg tror vi kommer til å se oppgang resten av januar, med begivenheter som at Obama kommer på plass og tiltakspakkene som skal inn i økonomien som drivere for markedet, sier Haga.

- I tillegg har markedet allerede diskontert inn at de fleste pilene i økonomien peker sørover, og dermed er det mye som skal til for å dra markedet ned, mens det ikke skal så mye til for å overraske på oppsiden, fortsetter rådgiveren.

Han holder imidlertid døren åpen for at det kan komme negative overraskelser som kan ødelegge for festen, men han tviler på at disse vil inntreffe.

- Det er selvsagt en risiko for at økonomien aksellererer nedover, og i tillegg vil et dramatisk dollarfall eller en kraftig yenoppgang være en slik negativ overraskelse, påpeker Haga.

Ikke lystig år
Rådgiveren tror likevel ikke 2009 blir et lystig år for realøkonomien. Han ser tvert imot for seg at året kan bli blant de verste vi har sett.

- Realøkonomisk blir 2009 etter alt å dømme det verste året siden krigen, og det kan selv ikke støttepakker gjøre noe med. Imidlertid vil et aksjemarked som ser 6-9 måneder frem i tid kunne oppleve at vi får en utflating i økonomien i løpet av sensommeren. Dette i seg selv vil være en positiv ting for aksjemarkedet, sier Haga.

Han trekker også frem tre uromomenter som er borte, noe som bidrar til bedring i markedene. Dollar og yen gikk amok før jul, og det ser vi ikke nå. I tillegg har obligasjonsmarkedet, som i perioder har vært svært sterkt, nå toppet ut, tror Haga.

- Dermed får vi en oppgang i aksjemarkedet, ikke fordi alt ser bra ut, men fordi mye er inndiskontert og andre markeder ikke er så bra, avslutter Haga.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken