Gå til sidens hovedinnhold

Spår gullet i 1.000

Gifteklare indere gir svindyrt gull.

Gullprisene har steget i takt med råvarefesten i mai. I løpet av den siste måneden har prisen på gull steget med ti prosent.

NA24 - din næringslivsavis

I en ny rapport fra investeringsbanken Morgan Stanley heter det at gullet kan komme over den psykologiske grensen på 1.000 dollar per unse. Nå omsettes gullet til rundt 987 dollar per unse. I perioden frem til 2012 er prognosen for gullet 1,075 dollar per unse, heter det i Morgan Stanley-rapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er inflasjonsveksten og en svakere dollar som vil presse opp prisen, mener investeringsbanken.

Videre er utviklingen i den indiske økonomien viktig. Landets rikinger er meget opptatt av gull og den sterke veksten i middelklassen i landet har også økt etterspørselen i indiske smykkeindustri. Det edle metallet er en viktig faktor ved brylluper i landet.

Gull anses også som en sikker havn når aksjemarkedene faller. Også ved store geopolitiske uroligheter fungerer gull som en sikker plassering for mange investorer.

Den eneste mørke skyen på gullhimmelen er hvis vi får en myk landing for verdensøkonomien. Da mener Morgan Stanley at det blir lavere inflasjon, sterkere dollar og lavere etterspørsel.

En unse gull tilsvarer 31,1035 gram.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken