Gå til sidens hovedinnhold

Spår kraftig oljeprisras

Nordea tror oljeprisen skal kraftig ned i tiden som kommer.

Oljeprisen har ruset opp de siste dagene, men Nordea tror ikke dette vil vedvare.

NA24 - din næringslivsavis

I sin månedsrapport om oljemarkedet skriver Nordea Markets at prisanslaget på olje i andre kvartal er på 38 dollar fatet. Fredag ettermiddag blir et fat nordsjøolje med levering i mai omsatt for 52,50 dollar fatet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Fra et fundamentalt perspektiv har den siste tidens oppgang ikke grobunn ettersom den kun er drevet av finansmarkedene. Etter at OPEC begynte produksjonskuttene i november i fjor, har de amerikanske oljelagrene vokst med 50 millioner fat, skriver Nordea-analytiker Tom Olaf Hammervold i rapporten.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Thina M. Saltvedt, oljeanalytiker i Norea, forklarer oljeprishoppet over 50 dollar fatet med fornyet tillit.

- Oljeprisøkningen de siste to ukene kan til en viss grad forklares med svekkelsen av dollar mot euro og forventningene om at sentralbankenes handlinger gradvis vil bedre økonomien. Det vil også øke optimismen og redusere aversjonen mot å ta risiko, skriver Saltvedt.

- Bruddet opp gjennom 50 dollar fatet kan til en mindre grad forklares med store, fundamentale endringer i balansen mellom tilbud og etterspørsel. Lagrene er fortsatt over gjennomsnittet de siste fem årene, fortsetter Nordea-analytikeren.

Hun mener vi ikke har sett bunnen på oljeprisen ennå. Til det er det for stor usikkerhet fremover, og det er en strøm av negative nyheter som kommer ut i markedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken