Gå til sidens hovedinnhold

Spår solformørkelse på børsen

Investeringsbank tror ikke REC skinner i 2008 som de gjorde i fjor.

I en analyse sendt ut onsdag går meglergiganten Morgan Stanley ut med en undervekts-anbefaling på en av Oslo Børs største vinneraksjer de siste par årene.


NA24 - din næringslivsavis

Samtidig setter investeringsbanken et kursmål på 200 kroner.

REC-aksjen endte onsdag på 235 kroner, men faller over 7 prosent torsdag formiddag.

Bransjeleder
Morgan Stanley utpeker i analysen REC som en klar bransjeleder, men mener prising har nådd toppen, og peker på at aksjen prises til 58 ganger forventet resultat i 2008 og 29 ganger forventet resultat i 2009.

Morgan Stanley ligger omkring 27 prosent lavere på sin resultatforventing sammenlignet med konsensus blant analytikerne, men skriver at aksjen er en kjerneaksje i en langsiktig portefølje. De mener at aksjen bør vurderes kjøpt på kurser under 200 kroner.

Når det gjelder 2008 så mener meglerhuset at det blir et endringsår preget av store ekspansjonskostnader. Dette gjør at Morgan Stanley kun forventer en resultatøkning på 23 prosent sammenlignet med 2007, mens de ser en resultatvekst på 100 prosent i 2009.

De mener at konsensus ikke gjenspeiler at de store ekspansjonskostnadene vil senke marginene i REC i 2008.

Mangel på kvalitsaksjer
Meglerhuset har iføgle analysen regnet seg frem til en diskontert kontantstrømsverdi på 182 kroner, men forventer at den vil holde seg over fair verdi på grunn av mangelen på kvalitetsaksjer i solcellesektoren.

Imidlertid frykter meglerhuset at dette kan endres fra 2009, når effektene av overkapasitet på priskonkurransen kan føre til endringer i investorenes holdninger.

Den kommende kapitalmarkedsdagen 18. januar er den neste triggeren Morgan Stanley ser for REC-aksjen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene