Gå til sidens hovedinnhold

Nå fikser du boliglånet fra sofaen

- Dette er en historisk milepæl på linje med nettbanken, sier bankdirektør Iren Rutle.

Nå kan du få lån, signere og tinglyse dokumenter uten å måtte møte opp fysisk i banken og skrive under på papirer, opplyser SpareBank 1-alliansen i en pressemelding.

- Dette er en historisk milepæl på linje med lanseringen av nettbanken i sin tid, sier Iren Rutle, direktør for finansiering i SpareBank 1-alliansen.

Bort med papirene
Med det nye konseptet skal du slippe papirmølla.

- Heretter kan du både søke lån, signere og få tinglyst dokumentene uten verken å møte opp i banken eller skrive under på ett eneste papir, sier Iren Rutle i SpareBank 1-alliansen.

Ekteparet Karine Skipnes og Roar Bernhus fra Elverum benyttet seg av løsningen, som også innbefatter elektronisk tinglysing hos Statens Kartverk.

- Framtiden
- Dette blir framtida for bankkundene. På 10-15 minutter var lånet signert, tinglyst og kort tid etter var pengene på konto, sier ekteparet.

Det mest innovative med løsningen er at man for første gang kan foreta tingslysningprosessen mot Statens Kartverk automatisk etter å ha signert lånedokumentene. Signering skjer med BankID.

- Både for kundene og for banknæringen er dette en historisk begivenhet. Dette er noe vi lenge har arbeidet for å få til., sier administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark i en kommentar.

Ferievennlig
Søknadsprosessen kan ferdigstilles hjemmefra, på reise eller på ferie, og selve signeringen skjer på samme måte som når man logger seg på nettbanken.

Dersom det er mer enn én låntaker vil man kunne signere selv om partene befinner seg på ulike steder. For eksempel kan et par som kjøper bolig sammen gjennomføre låneprosessen uten å møte opp i banken.

Kommentarer til denne saken