Norges nest beste sykkellag starter skjærtorsdag det italienske etapperittet Settimana Lombarda. Rittet åpner med bakketempo som prolog, før fem tøffe fellesstartetapper venter rytterne. Rittet er av kategorien 2.1, noe som innebærer at en rekke profesjonelle lag står på startstreken. Det er elleve Pro-Kontinental lag på startstreken, der i blant Giro d’Italia klare Colnago – CSF, Aqcua a Sapone, Androni Giocattoli og BBox Bouygues Telecom. I tillegg er Miche på plass med Michael Rasmussen, Carmiooro med Emanuele Sella og Ceramica Flaminia med Ricardo Ricco.

Sparebanken Vest er nå inne i sin andre sesong med den nåværende strukturen på laget. Morten Hegreberg er sportsdirektør og dagligleder. Målet til laget er å gi unge norske syklister sjansen til å komme ut i den store verden. Derfor er laget i år kuttet fra ti til åtte ryttere for å få en større spissing og et bedre opplegg for de som kjører for laget. Totalt har laget et budsjett på drøye fire millioner.

- Vi gjorde en avveining i vinter om hvor mange vi ville ha med i år og vi endte på åtte ryttere for å gi de vi har et bedre sportslig tilbud, forteller Morten Hegreberg til procycling.no

Sesongåpning i Kroatia
Laget sesongåpnet i år i Kroatia med endagsløpet Porec Trophy og etappeløpet Istrian Spring Trophy. Hegreberg kan fortelle at laget var greit fornøyd med innsatsen.

- I endagsløpet gikk det av gårde en gruppe på 16 mann og vi hadde med Geir Inge Berg. Siden han satt alene ble det litt vanskelig. Roy Hegreberg ble nummer 2 i spurten i feltet og det var vi godt fornøyde med.

I etappeløpet ble det lagets svenske rytter, Michael Stevenson, som ble mannen.

- I etappeløpet viste Stevenson seg som den desidert sterkeste og ble vår bestemann på niendeplass sammenlagt. Vi bommet litt med etappeprofilen på den andre etappen, som gjorde at Michael stivnet litt for tidlig, men jeg tror ikke det betydde alt for mye, fortsetter Hegreberg.

Hva er ambisjonene deres i Italia?

- Rittet er en skikkelig godbit for rytterne, det er tidlig på sesongen og det kommer til å bli hardt, men vi skal gjøre hva vi kan for å komme med i brudd og vise oss fram. Rittet er også litt mer kontrollert siden det er så mange store lag med, så det gjelder å komme med i de rette bruddene.

Sparebanken Vest stiller med følgende ryttere til start:
Michael Stevenson
Roy Hegreberg
Anders Lund
Filip Eidsheim
Geir Inge Berg
Johan Frederik Ziesler
Frode Solberg

PS: Benny Harten fra Belgia leder laget da Morten Hegreberg er hjemme pga. sykt barn.

Resultater bakketempo:
1 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli 0:14:55
2 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil Pro Cycling Team 0:00:17
3 Przemyslaw Niemiec (Pol) Miche 0:00:20
4 Riccardo Ricco' (Ita) Ceramica Flaminia 0:00:21
5 Luca Zanasca (Ita) CDC - Cavaliere 0:00:31
6 Rob Ruijgh (Ned) Vacansoleil Pro Cycling Team 0:00:35
7 Emanuele Sella (Ita) CarmioOro NGC 0:00:37
8 Sergio Pardilla Bellon (Spa) CarmioOro NGC 0:00:38
9 Carlos Jose' Ochoa (Ven) Androni Giocattoli 0:00:41
10 Riccardo Chiarini (Ita) De Rosa - Stac Plastic 0:00:41

76 Michael Stevenson (Swe) Sparebanken Vest - Ridley 0:01:49
114 Geir Inge Berg (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:02:26
124 Anders Lund (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:02:43
125 Roy Hegreberg (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:02:45
135 Filip Eidshiem (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:02:54
138 Johan Ziesler (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:02:59
157 Frode Solberg (Nor) Sparebanken Vest - Ridley 0:03:21

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!