Gå til sidens hovedinnhold

Sparer strøm på direkten

Lørdag morgen skal barne-tv på NRK oppfordre alle sine seere til å bruke minst mulig strøm. Og barna skal få se resultatet på direkten.

Meningen med eksperimentet er å vise barna at det de gjør for å spare unødvendig energi gir utslag.

Alle barn vil bli oppfordret til å slå av lys, panelovner, kaffetraktere, skru ned temperatur på varmekabler på badet og liknende, i den halvtimen målingene gjøres. PysjPopBaluba samarbeider med nettselskapene for å få et representativt resultat for hele landet.

PysjPopBaluba har ca. 200.000 faste seere, og 50-100.000 voksne seere på lørdagsmorgenene. Dersom 10 prosent av seerne skrur av en unødvendig panelovn, vil det i landsomfattende målestokk tilsvare 5000 husstanders totale energibruk.

- Så vidt vi vet er dette aldri gjort live på TV i Norge før. Vi er veldig spente og håper vi får mange barn til bidra, så vi får tydelige resultater, sier prosjektleder Rune Seterstøl i Fabelaktiv, som produserer PysjPopBaluba for NRK.

PysjPopBaluba legger vekt på miljø og energisparing i sine sendinger. Blant annet har Enova SFs "Regnmakerne" et samarbeid om kvalitetssikring av energitema i PysjPopBaluba.

- Vi oppfordrer alle barn til å bli med på denne målingen lørdag morgen. Skru av all unødvendig strøm, sier Rune Seterstøl.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser