Gå til sidens hovedinnhold

- Spekulerer ikke i media

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har uttalt at laget skal forsterkes før sesongstart, men ingen navn har kommet fram enda. Vi tok en prat med sportsdirektør Jan-Erik Aalbu om fremdriften.

Samtidig som mange av Tippeligakonkurrentene allerede har kjøpt nye spillere foran 2007-sesongen, har det foreløpig vært stille rundt Vålerenga.

- Det vi kan si er at vi jobber internt rundt dette med nye spillere, og vi jobber hardt. Media og supportere må gjerne spekulere, men vi ønsker ikke å helle vann på mølla og bidra med å avsløre navn før alt er klart, sier han til vif.no.

- Vi prøver å holde alt internt så lenge som mulig, og håper vi blir respektert for det. Går vi ut med navn for tidlig, kan det presse pris, flere kan bli interesserte, og det er en situasjon vi ikke ønsker.

Fornøyd med midler
Det internasjonale overgangsvinduet stengte 31. januar, men norske klubber kan hente spillere helt fram til 31.mars.

- Vi ønsker å forsterke med 2-4 spillere, men det avgjøres litt av prisen på den enkelte og hvilke midler vi har til rådighet. Vi må forsterke laget om vi ønsker å henge med og for å oppnå målsetningen vår om å være i toppen av norsk fotball, forklarer han.

- Eierne i klubben har frigitt midler til spillerkjøp etter en god dialog, og vi er veldig fornøyde med de midlene vi har fått. Vi er i jevnlig dialoger med agenter og klubber, og vi er nærme en del spillere.

Petter Myhre uttalte i forrige uke at han ønsket å ha på plass eventuelt nye spillere til treningsleiren på La Manga, for å integrere de best mulig i troppen før seriestart.

- Det er bare en liten uke til vi reiser nedover, og ting tar gjerne litt mer tid enn man håper og ønsker. Det kan se vanskelig ut nå å ha på plass alle forsterkningene til La Manga, men ting kan endre seg i løpet av uka som kommer.

Fascinerende interesse
Aalbu har full forståelse for at spesielt supporterne er litt ivrige etter å høre om nye spillere, men klubben ønsker å unngå feilkjøp.

- Det er fascinerende at folk ønsker at vi skal ha alt på plass med en gang. Interessen og engasjementet er det ingenting å si på. Internt har vi ikke panikk, og vi har trua på det vi driver med. Vi ønsker også å være så sikre vi kan på at nye spillere skal kunne gå inn å forsterke laget vårt, sier han.

En spiller det også har vært litt usikkerhet rundt denne vinteren er Ronny Johnsen, som enda ikke har signert for 2007-sesongen.

- Det gjenstår bare små ting før vi har på plass Ronny på papir. Jeg regner det for rimelig sikkert at han spiller for oss i 2007. Han hadde ikke vært med til Anfi del Mar, trent med oss i denne perioden, og blitt med til La Manga om det ikke var intensjonene hans, forsikrer Aalbu.

Ikke til salgs
I samme åndedrag som spillere spekuleres på vei inn i klubben, er det også naturlig at det spekuleres i om noen er på vei ut, slik som ryktene både i media og på diverse debattforum om at Kjetil Wæhler skal være på vei til Lyn.

- Vi har avkreftet disse ryktene før, men jeg gjør det gjerne igjen. Kjetil er en viktig brikke i Vålerenga, og har igjen lang tid av kontrakten sin. Vi ønsker ikke å selge han, og det er totalt uaktuelt for oss, sier Aalbu.

- I dag har vi 20 spillere som vi ønsker å beholde. Nå kan ikke utenlandske klubber hente våre før til sommeren, og i utgangspunktet er ingen her til salgs, selv om slike ting kan endre seg, sier han.

Flere spillere i Vålerengas tropp har kontrakter som går ut etter 2007-sesongen. Ingen av de er fornyet pr. i dag.

- Når det gjelder nye kontrakter, så blir det dialog om den biten. Vi må sette oss ned med hver enkelt og se om de vil bli værende, og om vi ønsker å beholde de lengre enn nåværende kontrakt. Disse tingene skal uansett være avklart innen sesongstart, sier Aalbu.

Supporter-skryt
Aalbu ønsker å avslutte med å skryte av supporterne til Vålerenga.

- Jeg er utrolig imponert over både oppmøtet og stemningen vi opplevde mot i Vallhall Lyn på lørdag. Til å være treningskamp var det helt fantastisk, og vi er veldig glade for den støtten vi fikk av våre egne supportere i løpet av kampen, avslutter Aalbu

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis