Gå til sidens hovedinnhold

- Jøss, kom jeg med skive i fjor?

Bare Egil Band ikke overbevist om at han burde nomineres til Spellemann.

(SIDE2): - Jøss, kom jeg med skive i fjor? Det var det første jeg tenkte da de ringte og sa jeg var nominert til Spellemannprisen, sier Egil Hegerberg aka Bare Egil Band, til Side2.

Han er Spellemannnominert i kategorien årets tekstforfatter med skiva «I fyr og Flamme». I kategorien konkurrerer han mot Erik Fosnes Hansen («Neste stasjon Grorud»), Ingrid Olava («The guest»), Odd Nordstoga («November») og Susanne Sundfør («The brothel») - de tre sistnevnte kan alle ta storeslem med tre nominasjoner hver.

Mandag ble de nominerte til Spellemann 2010 offentliggjort på en pressekonferanse på Popsenteret i Oslo av årets programledere, Solveig Kloppen og Ivar «Ravi» Johansen. Etterpå møtte flere av de nominerte pressen.

Se alle de nominerte her!

- Som Obamas fredspris
- Det er rare greier. Jeg er jo glad, jeg er nominert for noe jeg nesten hadde glemt. Men det er galt på et prinsipielt grunnlag å honorere kunstnere som bruker sitt talent på vås og vrøvl, i stedet for å gjøre verden til et bedre sted, sier Hegerberg, som sier han ikke har noen ambisjoner om å vinne og at han erkjenner at en nominasjon er så langt han kommer.

- Det er som fredsprisen til Obama. Det er en anerkjennelse av prosessen som er i gang, et ønske om at jeg skal holde skuta gående. Den neste skiva er nemlig bedre. Ikke mye bedre, men litt. Skal jeg vinne Spellemann så burde det bli for den neste år.

- Under radaren
Thom Hell er nominert i kategoriene årets mannlige artist og populærkomponist.

- Det er kjempegøy å være nominert. Jeg ble utrolig glad og litt overrasket. Jeg føler nemlig jeg har ligget litt under radaren med den siste skiva. Men nomineringene er et kompliment fra andre artister og bransjen.

Sjansene for å stikke av med en Spellemannpris har han derimot ikke så veldig stor tro på - men skulle det skje, har han erfaring fra 2008 å lene seg på.

- Jeg skriver ikke takketale på forhånd. Jeg vant to priser i 2008 og takketalene tok jeg på sparket da. Den første var bra ganske bra også. Skulle jeg vinne i år, så får jeg ta den samme talen på ny. Det er jo de samme folkene jeg har jobbet med denne gangen også, ler sørlendingen.

LES hva Thom Hell fortalte Side2 da han kom med skiva i mars.

Heier på konkurrenten
Ida Jenshus er nominert for andre gang i kategorien årets countryplate - hun vant også samme år som Thom Hell, da med debutskiva.

- Først og fremst er det veldig stas å bli nominert. Det er minst like artig nå som sist gang, og betydningen av Spellemann er ubestridt. Dessuten er det litt av en gjeng jeg er nominert med, sier 23-åringen fra Steinkjer.

Selv holder hun en knapp på en av konkurrentene sine.

- Jeg heier på Hellbillies, så får det heller bli en bonus dersom jeg får prisen.

LES Side2s intervju med Ida her!

- Bra fest
En annen traver i Spellemannsammenheng er Thomas Dybdahl, som også er å finne i kategorien årets mannlige artist.

- Jeg er glad for nominasjonen, men jeg tenker ikke så mye på om jeg skal vinne eller ikke. Det som skjer, det skjer, sier Dybdahl, som er nominert med skiva «Waiting for that one clear moment» til Side2.

Etter å ha sett listen over alle de nominerte, trekker han fram noen av navnene.

- Jeg blir overrasket dersom Susanne Sundfør ikke får en pris. Og Kråkesølv og Moddi har også levert gode plater.

Spellemann går av stabelen 5. mars i Oslo Spektrum. Etter prisutdelingen er det fest.

- Det er jo det man gjør det til, men det pleier å være en bra fest, ja.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4020

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken