(SIDE2:) Plumbo skal i møte med NRK mandag formiddag.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Usikkert
Bandet Plumbo skal etter planen delta i Melodi Grand Prix om kun to uker, men etter gårsdagens Spellemann-skandale er det usikkert om gruppa får lov til å delta i konkurransen.

- Dette var en veldig uheldig og klønete hendelse, sier Stian Malme, prosjektleder for MGP, til Side2.

Han forklarer at NRK har avtalt å møte Plumbo mandag formiddag.

- Det har kommet kraftige reaksjoner fra både publikum og presse. Det blir feil å kalle det for et «krisemøte», men vi skal møte Plumbo i NRKs lokaler i morgen formiddag for å gå igjennom alt når det gjelder denne saken. Det er altfor tidlig å si noe om hva slags konsekvenser dette kan få, sier prosjektlederen.

Malme sier han ikke snakket med Lars Erik Blokkhus eller Madcon-gutta etter gårsdagens hendelse.

Se takketalen og diskuter saken på Facebook her.

Bakgrunn
Plumbo vant lørdag kveld Spellemann-pris for «årets hit 2011», men da bandet mottok prisen av Madcon-gutta endret stemningen seg totalt. Plumbo vant med sangen «Møkkamann» og da vokalist Lars Erik Blokkhus tok i mot statuetten kom han med følgende kommentar:

- Når jeg ser på dere to så får låta plutselig et nytt navn, «mokkamann». Vokalisten sier at kommentaren var ment som en spøk, men både publikum og Madcon ble rasende.

Den usmakelige spøken ble møtt med buing i salen, og da Tshawe fra Madcon kom ut av lokalet, var han fly forbannet.

- Det satte jeg ikke pris på i det hele tatt. Det var ikke intelligent eller modig. Det var billig, og jeg syns det var støtende, sa en opprørt Tshawe, før han kom med kraftigere kost.

- Det f****hølet der likte jeg ikke i det hele tatt, uttalte artisten.

LES: - Det f**** hølet der likte jeg ikke