(SIDE2): – For meg er det den gjeveste prisen. Dette var den største overraskelsen, en av de største i livet, og definitivt en av de største på noen år. Man kan bare si takk. Takk til meg selv først da, vi er ferdig med janteloven, sa hedersprisvinneren før han takket alle dem som har støttet ham.

Tommy Tee, eller Tommy Flåten som han egentlig heter, har vært en viktig skikkelse i det norske hiphop-miljøet siden han begynte som DJ i 1986. Tre år senere startet produsenten Norges første hiphopmagasin Fat Cap, og siden 1993 har han vært programleder for radioprogrammet National Rap Show.

I 2014 mottok han TONOs formidlerpris for sin lange innsats for å formidle sjangeren til det norske publikumet. Der ble han karakterisert som «unik» i sitt arbeid med å løfte fram norske rappere, og rost for sin innsats for å hente utenlandske hiphopartister til Norge.

44-åringen har i tillegg til å produsere musikk for andre også gitt ut flere egne album. I 2013 kom hans første norskspråklige album, «Musikk ække viktig», og samme år ble han kjent som dommer i TV-programmet «The Voice».

Tommy Tee vant også pris i kategorien Hiphop for albumet Studio-Time under Spellemannprisen 2009.

Les også: Her er Spellemann-vinnerne

(©NTB)