Gå til sidens hovedinnhold

Gikk rett på sexbløff

Kondomeriet svelget ni år gammel spermstunt.

En ni år gammel falsk nyhetssak går fortsatt sin seiersgang på nettet. Norske Kondomeriet er siste «offer» for den oppsiktsvekkende nyheten om at kvinner kan redusere faren for brystkreft ved å svelge sæd, skriver Omag.no.

Det var den unge studenten Brandon Williamson fra North Carolina i USA som diktet opp den fabelaktige undersøkelsen tilbake i 2003. Han gjorde seg flid med utformingen, og det så ut som om det var nyhetsbyrået AP som var avsenderen. Williamson publiserte også saken på en falsk CNN-nettside han opprettet på serverne til North Carolina State University.

Så sendte han saken til venner og kjente, som et spøkefullt stunt. Hadde han ant konsekvensene, hadde han kanskje droppet hele greia. «Nyheten» eksploderte på nett, men verken CNN eller AP synes spøken var særlig festlig, og truet den unge studenten med søksmål.

LES OGSÅ:

Til tross for at legene i undersøkelsen har navn som Len Lictepeen, Inserta Shafteer og B.J. Sooner, var det svært mange som svelget saken rått, over 6000 artikler refererer til undersøkelsen. Og fremdeles er det altså folk som går på spøken.

I romjulen ble den blant annet lagt ut på nettsidene til Sexhibition og Gaysir - et norsk nettsamfunn for homofile og lesbiske, skriver Onlinemagasinet, og mandag gikk bloggen til Kondomeriet fem på.

Artikkelen ligger fremdeles ute her, men Kondomeriet publiserte snart etter et nytt innlegg hvor de beklager feilinformasjonen.

- Flott at så mange engasjerer seg om tema svelging. Vi var dessverre ikke klar over at undersøkelsen var falsk, men da er det godt vi har dere som gir rask tilbakemelding, skriver nettsiden.

- Poenget med saken var å skape debatt rundt tema svelging som vi vet er en hett tema for våre lesere. Og det, må man i alle fall si at vi klarte. Gårsdagens bloggsak førte til rekordtall for Kondomeriet, og vi ble Norges mest leste blogg med nesten 170.000 lesere, opplyser nettredaktør Maria K. Ebbestad til Side3.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe ...

Kommentarer til denne saken