Gå til sidens hovedinnhold

Spidey flyr høyt - og godt

Litt mer spøkefull, litt mer dyster og nesten enda morsommere. «Spider-Man 2» er klar til å erobre det norske kinofolket i sommer. Les anmeldelsen, kikk på kjendispremieren og se klipp her.

Spider-Man 2 (USA 2004) Regi: Sam Raimi. Med Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Rosemary Harris, James Franco, Alfred Molina, JT Simmons med flere

Aldersgrense 11 år

Ikke får han gode karakterer mer på studiene, ikke får han strukket hånden frem mot sin sorgtunge venn Harry Osborn og ikke får han forklart hva han føler for Mary Jane Watson.

Forvirret edderkopp

Den nye Spider-Man (Tobey Maguire) er i starten av andre film mest av alt forvirret. Han klarer verken «å finne seg sjæl» eller meningen med livet. Han får sparken fra pizzabud-jobben og både den ene og den andre har et par sannhetsord å fortelle ham. Spider-Man-rollen tynger mer enn den smaker.

Så hva skal Peter Parker da gjøre når den kjente vitenskapsmannen Otto Octavius' (Alfred Molina) eksperiment går så galt at han blir «Doc Ock» og truer hele New York med tilintetgjørelse?

Engasjerende historie

Regissør Sam Raimi har gjort et par smarte grep med det andre eventyret om Spider-Man, men også gitt denne tradisjonelle heltehistorien et par virkelig positive og engasjerende grep som vi ikke skal avsløre her.

Det gnister igjen av samspillet mellom Tobey Maguire og Kirsten Dunst i det som må være det mer erotisk ladede man har sett på kino i det siste. Og Regissør Raimi velger å la de mer menneskelige scenene spille seg ut innimellom all edderkopp-sleningen mellom skyskraperne.

J.T. Simmons er fremdeles aldeles strålende som tabloid avisredaktør. Alfred Molina klarer å skape en tegneserieskurk med varme og kvaler og bidrar i så måte også med å gjøre denne historien litt annerledes enn andre tegneserie-adapsjoner.

Maskene faller

Begynnelsen er kanskje noe treg, lenge virker det som Raimi skal havne i det kjente tråkket «stakkars superhelt som må ofre alt og alle for å tjene menneskeheten», men så får Spider-Man farten på seg, masker faller på flere måter - og da skjer det som nevnt litt av hvert.

Det var en smart avgjørelse av både filmskaperne og Tobey Maguire å la ham fortsette å være Spider-Man, en rolle han besitter til det fulle. Maguire spiller actionfilm med en humor og timing som skulle det vært seriøst drama, og skaper dermed dybde til en film som aldri glemmer sine tegneserierøtter.

Det skal bli tre edderkopp-filmer - og det viser også toeren uten at det blir forstyrrende. Det står mye på spill Peter Parker og hans nærmeste neste gang.

Vi gleder oss allerede.

Spider-Man 2 hadde førpremiere i Oslo onsdag. Ordinær kinopremiere er 8. juli.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter