Gå til sidens hovedinnhold

Spill med Nintendo DS på nett

25. november kan du for første gang koble Nintendo DS til internett og spille mot folk over hele verden.

Tjenesten lanseres sammen med spillet «Mario Kart DS» den 25. november i Norge. Dette er det første spillet som kan kobles til Internett og lar deg spille mot mennesker over hele kloden.

Tjenesten er ifølge Nintendo gratis.

Nintendo DS har et innebygget kort for trådløs tilkobling. Hvor enn du finner et trådløst nettverk med internettkobling kan altså fyre opp spillet og utfordre verden.

Dersom du ikke har et trådløst nettverk hjemme, lanserer Nintendo samtidig en trådløs adaptor som du kobler til USB-porten på PC-en din. Gjennom adaptoren kan du likevel koble deg til nettet med Nintendo DS.

Prisen på adaptoren er ikke klar ennå, og det er usikkert om den vil selges i pakke sammen med «Mario Kart DS», opplyser Kirsti Danielsen i Bergsala AS, som distribuerer Nintendo i Norge.

For å spille mot en spesiell venn bruker du Nintendos venneliste-funksjon, Friend Roster. Systemet lar deg bytte en Friend Code med en annen venn, slik at dere finner hverandre online.

- Du kan også velge å spille mot ukjente spillere som har samme ranking som deg. Rankingen vurderes via et system som er koblet til Nintendos egne servere, skriver Nintendo i en pressemelding.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg