(Spillmagasinet): Hvis du har en DS eller en Gameboy Advance og er glad i strategi, er sannsynligheten stor for at du eier minst ett av de fire «Advance Wars»-spillene.

Samtlige regnes for å være blant de beste rundebaserte strategispillene som finnes, og setter de små grå på mange, harde og ofte lange prøver.

Mye sktying

«Battalion Wars 2» og GameCube-forgjengeren er håndholdtspillenes skyteglade fettere, her tar du direkte kontroll over en av de mange enhetene og beordrer resten rundt omkring. Den gode kontrollen gjør for øvrig så det ikke tar mange minuttene før du er oppe og kjører, alt gjøres ved hjelp av få knappetrykk som er logisk lagt opp.

Fiendene er mange og feidene både actionfylte, underholdende og hektiske. Etterhvert skjer det flere ting samtidig på ulike deler av kartet, og du må hele tiden vurdere hvilke av de akkurat passe varierte typene enheter som skal i aksjon.

Se trailer med gameplay fra spillet her:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Stein, saks, papir

I løpet av spillet får du tilgang på ulike slags soldater, kjøretøy, båter og fly, og som vanlig fungerer hver enhet bedre mot noen typer fiender enn andre. Mot slutten av «Battalion Wars 2» er du nesten avhengig av å hele tiden velge riktig.

Dessverre tar det ikke så lang tid før du kommer ditt. På tross av at enspillerdelen består av 19 oppdrag (og du får styre fem hærer), er den over på et par lange kvelder.

Forutsigbar motstand

Mye av skylden for det skal den middelmådige kunstige intelligensen ha. Fiendene oppfører seg stort sett fornuftig, men finner aldri på noe sprell og blir derfor forutsigbare. Selv om slagene ofte er hektiske og det ikke skal mye til før du feiler, vet du stort sett hva motstanderen planlegger og dermed hvordan du skal svare.

Onlinemodusen reiser heldigvis kjerringa og øker levetiden betraktelig, de som har koblet Wii-en sin til nettet har noe å glede seg til. Riktnok er modusen ganske simpel, blant annet kan du ikke snakke med med-/motspilleren din, men både samarbeidsoppdragene og de som går ut på at dere skal drepe hverandre fungerer som ei kule. I tillegg oppdaget ihvertfall ikke jeg noe lag eller lignende mens jeg spilte.

Fint å se på

Et annet pluss er den flotte grafikken, «Battalion Wars 2» er at av de spillene som viser at Wii kan når utviklerne vil. Omgivelsene og soldatene er detaljerte og flotte å se på, og hakking er et fremmedord.

Dessverre har spillet noen feil i tillegg til de forutsigbare motstanderne. Den som har ødelagt mest for meg er at du ikke kan lagre underveis i et oppdrag, hvis du feiler må du med andre ord begynne helt på nytt.

En annen som også tidvis irriterer kraftig, er at medsoldatene dine er ganske dumme og ukritisk angriper den nærmeste fienden hvis du ikke sier noe annet. Selv om det står en tanks i nærheten, kan de finne på å fyre løs mot en liten fotsoldat. Resultatet er at du innimellom må detaljstyre noe veldig, noe ihvertfall jeg synes blir kjedelig.

Underholdende

Heldigvis la ikke de to feilene noen stor demper på opplevelsen, og selv om fiendene er litt forutsigbare så hadde jeg det gøy.

Både de små grå og avtrekkerfingrene fikk kjørt seg, hvis du er ute etter actionfylt strategi mener jeg at «Battalion Wars 2» er vel verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.