Gå til sidens hovedinnhold

Syv tegn på at du spiller for mye

Har du vurdert å dumpe dama for å kunne spille mer dataspill?

(Spill): Ifølge en studie ved universitetet i Iowa er omtrent hver 10. spillentusiast avhengig av spill. Andre forstå-seg-på-ere hevder det er tull at folk blir avhengige av dataspill, men etter å ha sett NRKs dokumentar om norske «WoW»-spillere kan en jo begynne på lure.

Dersom du er redd for at du er faresonen, har vi kommet fram til en del signaler du bør være klar over som gamer. Kjenner du deg igjen i flere av disse, anbefaler vi å ta en lang pause fra skjermen.

Du legger på deg

Følg med på vekta di. Du brukte kanskje bukser i størrelse 30 i livet, men etter et år godt plassert foran PC-skjermen eller TV-en i stua vurderer du nå et par i størrelse 34. Ikke bra. Mat og spill hører like naturlig sammen som Hans og Grete, men Grandiosa, vingummi, sjokolade, potetgull, saft, Cola og ostepop er ikke mat. Det er søppel.

Du ser en Porsche og tenker «epic mount»

Skjønner du ikke hva tittelen over betyr, er det en bra ting. Fortsett å kose deg ute i sola.

Du dumper dama for å spille «WoW».

Tidligere «Heia Tufte»-deltaker Vebjørn Koksvik var soleklar i sine prioriteringer. Han dumpet dama for å spille dataspill. Men han var heldig og ble reddet av TVNorge. Dersom du vurderer det samme eller innbiller deg at det følger såpass mye ansvar med å være level 70 i «World of Warcraft» at du må kutte ut sosiale forpliktelser, er det på tide å selge figuren din fort som fy og bruke pengene på den største rosebuketten du finner til dama.

Du tar med et bilde av Link til frisøren

Har du brukt 70 timer på å komme deg gjennom «The Legend of Zelda: Twilight Princess», kan det hende du har blitt i overkant begeistret for hovedpersonen Link og hans sjarmerende utseende. Det er likevel ingenting sjarmerende med å se ut som en spillfigur. Bare spør hvilken som helst kvinne.

Du synes «Street Fighter: The Movie» er en god film

Og da tenker vi ikke på den nye Chun Li-filmen med smellvakre Kristin Kreuk i hovedrollen, vi tenker på den med 80-tallshelten Jean Claude Van Damme fra 1994. Ugh. Den som har en score på tre av ti poeng på IMDB.com.

Du har fått Carpal tunnel syndrom

Dovner hendene dine mye bort, har du ofte ikke følelse i høyrehanda i det hele tatt og mister stadig følelsen i halve armen? Da har du nerver i klem, må muligens opereres og kan aldri spille dataspill igjen. Nå angrer du nok på de krampaktige øktene fra 19.00 til 07.00 hver dag hele 2008.

Du dør

Det helt klart alvorligste tegnet på at du spiller for mye er at du dør av det. Har du sittet 45 timer foran skjermen uten søvn, mat og drikke og kjenner plutselig kraftig kramper i høyrearmen? Logg av og ring 113.

LES OGSÅ: Ti ting du må gjøre før du dør

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene

Kommentarer til denne saken