Gå til sidens hovedinnhold

Tolv ting du må gjøre før du dør

En gamer lever et liv utenom det vanlige, i vold, kjærlighet og eventyr. Men det er viktig å leve litt i virkeligheten også.

Er du en ekte gamer er det en hel del ting du bør ha gjort før du sier takk og farvel til den virkelige verden.

Det britiske spillbladet Games™ skrev i sin tid en liste over 50 ting en ekte gamer må ha under beltet før klokkene ringer.

Her er våre ti favoritter:

Fortell en pirat han tar feil

Med pirat mener vi en som piratkopierer. Det han gjør er helt fundamentalt feil, han ødelegger spillmarkedet, han bryter loven og han bør høre det så ofte som mulig. Enkelte pirater mener de hjelper markedet, men overfor den type argumenter kan du bare svare «mot idiotien kjemper selv gudene forgjeves».

Offentlig ydmyk et barn i Guitar Hero

Det er ingenting som er så tilfredsstillende som å knuse noen overlegent, bortsett fra å knuse et barn overlegent og offentlig. La dem få opp håpet med noen enkle øvelser først, og fei dem deretter av banen med noen heseblesende solopartier på gitaren. Etterpå ler du av dem til de begynner å grine. Stol på oss, det blir en uforglemmelig opplevelse.

Kjør ditt mest forhatte fotballag i grøfta

«Football Manager» ble antakelig oppfunnet nettopp for dette. Plukk det laget du hater mest, la oss si Brann, og tilintetgjør dem. Selg unna alle toppspillere, kjøp inn slitne 40-åringer fra de lavere divisjonene, len deg bakover i stolen og bare nyt synet.

Kjenn rekylen fra en varm og virkelig Kalashnikov

Vi har sprutet kuler i alle himmelretninger, tømt magasin på magasin og hullet tusenvis av spillfigurer med rødglødende prosjektiler. Og ofte kan vi legge til et pluss for spillet dersom våpnene føles og høres ekte ut. Men vet du egentlig hva som føles troverdig? Ikke? Da vet du hva du må gjøre før du stempler ut for siste gang.

Prøvekjør en bil du aldri vil få råd til

Jo da, «Gran Turismo» og «Forza Motorsport» er gode bilsimulatorer og den eneste måten du noen gang får kjøre en Bugatti Veyron i 350 kilometer i timen. Men det er likevel ikke helt som i virkeligheten. Ta på deg dress, dra til en porscheforhandler, fyr av en hel haug innviklede spørsmål til bilselgeren og kjør ut av døra med et råskinn av et fartsmonster til en pris tre ganger høyere enn huset du bor i. Husk å levere bilen tilbake før stengetid. Til inspirasjon:

HTML EMBED

Skriv ned dine skitne spillfantasier

Games har funnet fram til denne, eh, spesielle fyren som gjør ukristelige ting med Link fra «Zelda». «"Det er ingenting du kan gjøre, Link." Han stønnet i det han fanget inn Links lepper igjen. "Jeg kan gjøre hva jeg vil. Og blir jeg nødt til å knekke deg, gjør jeg det. Overgi deg til meg... ingen er fullstendig heteroseksuelle uansett.» [Fritt oversatt fra Vianca Gonzales historie fra «Legend of Zelda», «Error»].

Bruk et knep fra et slåssespill i en ekte slåsskamp

Skulle du være så uheldig å befinne deg i en krisesituasjon, er det greit å kunne stole på utbredt erfaring fra «Tekken» eller «Dead or Alive». Ingenting gir deg mer respekt enn å sende motstanderen din i bakken med en «Flying Eagle-Fist Super Triple Kick».

Sjekk damer med en spillkommentar

For guds skyld, hold deg unna setninger som «kan jeg bli med deg hjem og se på Xbox-en din». Hent heller inspirasjon fra den romantiske middelalderen med søte ord som «jeg må ha kommet til riktig slott, du er jo en prinsesse».

Bruk kun musikk fra spill i bryllupet ditt

Klarer du denne er du god, nær sagt genial. For ikke snakke om en ekte romantiker. Hva med å la bruden gå opp kirkegangen til kjenningsmelodien fra «Shenmue» eller danse brudevalsen til introduksjonen fra «Final Fantasy VII»?

Kast tønner på en rørlegger

Denne går inn blant de tingene du absolutt bare gjøre. Ring en rørlegger, og vent på ham bak døren med et lager av tomme tønner. I det han åpner porten er det bare å la «tønnene ramle». Uforglemmelig. Pass på å ha papirene på at du er sinnssyk klar for hånden.

Redd en forelder i spillbutikken

Her er din billett rett inn perleporten. Ta deg en tur ned til din lokale spillsjappe og vent til du ser en fortapt mor med et spill til sin sønn under armen. Forbarm deg over henne, spillet hun har valgt er garantert av aller verste sort, og øs av din ekspertise. Finn ut hva for slags type spill sønnen hennes vil like, og anbefal en av dine favoritter.

Fullfør et spill

Utrolig nok spilles et spill sjeldent helt til siste slutt, selv om mange skryter av at de har gjort det. Minst en gang i livet bør du likevel oppleve rulleteksten til et spill, slutten er ofte den beste delen av spillet uansett. Med mindre du går for «Deus Ex: Invisible War» da.

En versjon av denne artikkelen ble første gang publisert januar 2009.