Gå til sidens hovedinnhold

Hel-vetes vikingspill!

I «Viking: Battle for Asgard» redder du verden fra den onde Hel - hvis du gidder.

(Spillmagasinet): Jeg liker å tro at jeg er en ganske fredelig fyr, men et eller annet sted inne i meg foregår det tydeligvis noe rart. Listen over mine favorittspill er nemlig proppfull med titler som går ut på fint lite annet enn å drepe folk - blant annet har jeg hatt det forferdelig moro med «Dynasty Warriors»-serien, «Baldurs Gate: Dark Alliance» og «Diablo».

Monsterslakt

«Viking: Battle for Asgard», som er laget av de strategielskende «Total War»-skaperne Creative Assembly, så lenge ut til å kunne bli en ny favoritt.

Du tar kontroll over vikingen Skarin, og skal hindre den onde gudinnen Hel i å utrydde både menneskeheten og de andre gudene.

For å gjøre det må du løpe rundt i ulike deler av Midgard og slakte Hels enorme hær. De store, åpne og detaljerte omgivelsene er fulle av gruver, landsbyer og andre steder som må befris fra de mange monsterne. Hvert sted du frigir bidrar med soldater til hæren din og bringer deg et par hakk nærmere de heftige sluttslagene.

Spektakulære slag

Før du får dra videre i Midgard må du gjennom en spektakulær kamp for å fjerne Hels styrker en gang for alle. Du og de etterhvert mange medsoldatene dine (som for øvrig bare dukker opp her og styrer seg selv) kjemper mot flere hundre fiender på en gang, og disse feidene er uten tvil spillets høydepunkter.

Det skjer noe hele tiden og overalt, grafikkmotoren får flekset samtlige av de mange musklene sine, og blodet flyter - jeg satt bare og smilte bredt der jeg delte ut deng. Smilet ble enda større hver gang jeg brukte dragen min, ingenting er som å fyre av et par ildkuler.

Se traileren til «Viking»:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Ensformig

Dessverre synes jeg ikke at resten av spillet er like fornøyelig, ihvertfall ikke over lengre tidsperioder. Spill som tilnærmet utelukkende går ut på å slåss er avhengige av et bra kampsystem, noe jeg mener at «Viking» ikke har. I tillegg er kampene ganske daffe.

Riktignok kan du lære deg nye angrep underveis, men det er liten vits når de få grunnangrepene fungerer like godt hele veien gjennom og de fleste fiendene nesten legger seg ned for å dø. Du blir stort sett sittende og hamre løs på to knapper i time etter time uten å møte noe særlig motstand, noe ihvertfall jeg synes både ble ensformig og kjedelig.

Et annet minus er at «Viking» ikke har noen flerspillerfunksjon. Jeg synes at denne typen spill er kjempemorsomme å spille sammen med en kompis, men det er altså ikke mulig her.

Midt på treet

«Viking: Battle for Asgard» er så absolutt ikke et dårlig spill – det er pent, stort, sluttslagene er fabelaktige, og så er det morsomt å slakte beist etter beist.

Dessverre sørger et dårlig kampsystem for at sistnevnte kun er artig i veldig korte perioder om gangen, spillet blir kjapt ensformig og kjedelig. Med mindre du er desperat etter et nytt actionspill eller finner spillet i billighylla, bør du stå over.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Husker du disse to idiotene?