Gå til sidens hovedinnhold

Spilldrap strengt forbudt

Massive mulitplayer rollespill begynner å bli farlig populært blant mindreårige i Kina, mener myndighetene.

Såkalte MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) blir stadig mer populært blant mindreårige i Kina, til stor bekymring for myndighetene.

Rollespillene danner enorme samfunn bestående av spillfigurer kontrollert av virkelige mennesker. I mange spill vil figurene vokse seg sterkere dersom han dreper en annen, og dermed stjeler denne figurens egenskaper.

Det er disse «spillerdrapene» kinesiske myndigheter vil til livs - ved å alderskontrollere alle spillere, skriver The Inquirer.

- Mindreårige skal ikke få tilgang til å spille nettspill med spillerdrap-innhold. Slike spill er ofte voldelige og fører til at folk bruker altfor mye tid på å få figuren sin til å vokse. De er skadelige for unge mennesker, sier en talskvinne for de kinesiske myndighetene.

Myndighetene har også pålagt operatørene av MMO-rollespillene å installere tidsbegrensninger slik at spillere som har brukt for lang tid på onlinespill, ifølge myndighetene, automatisk blir logget av. En gjennomsnittlig kineser bruker om lag 11 timer på MMORPG i uka.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus