Gå til sidens hovedinnhold

Spis så mye du vil

Storbritannias store livstilsguru Gilliam McKeith har reformert livet til tusenvis med sin overflodsdiett. – Jeg har ikke tro på slankekurer, du må bare kombinere rett mat på rett måte, sier hun.

LES OGSÅ: - Trodde du dette var sunt?

(SIDE2.no) : Dr. Gillian McKeith er på sett og vis Storbritannias svar på Fedon Lindberg. Hun har sitt eget TV-program der hun i beste geriljastil angriper folks kjøleskap og gir dem hjelp til å takle sine dårlige matvaner. hun skriver i aviser og ukeblader og hun hjelper alt fra mannen i gata til kjendiser fra inn- og utland.

Hennes visjon er forfattet i millionselgeren «Du er hva du spiser» som nå kommer på norsk.

- Jeg vil fortelle folk at det å forandre livsstil ikke er så vanskelig, og jeg ville forfatte det på en måte som selv min mor kunne forstå, sier hun.

Ikke opptatt av slanking
I motsetning til andre kostholdseksperter er ikke Gilliam McKeith så opptatt av slanking, det er likevel en naturlig bieffekt når et menneske legger om til det hun mener er riktig kosthold.

- Over 90 prosent av dem som kommer til meg, mangler en eller annen type mineraler i kroppen. De fleste klager over at de føler seg småsyke og trette hele tiden, forteller hun.

Gillian McKeith mener at med ved å følge hennes råd føler du deg bare ikke friskere og mer våken, du får også god fordøyelse og et bedre sexliv.

Skal spise deg mett
- Det folk frykter mest når de begynner på min diett, er at de skal være sultne hele tiden, men med overfloddietten kan du spise så mye du vil. Du føler deg mett når blodsukkernivået ditt er balansert, sier hun.

Gillian McKeith har klienter fra hele verden, også Norge. Hun sier at det virker som om folks livsstilsproblemer blir mer og mer like ettersom vi stadig reiser mer. Nordmenn hun har undersøkt føler seg like trette og grå som briter og franskmenn.

- Folk lyver ofte for seg selv og tror de spiser sunnere enn de gjør, sier hun. Generelt spiser vi for mye kjøtt. for mye brød og drikker for mye kumelk. Det store problemet er imidletid at vi også blander matgruppene sammen så den ene slår den andres positive virkning i hjel.

- Svinekjøtt i seg selv trenger ikke å være usunt, ikke poteter heller for den saks skyld. Men ofte ødelegger folk maten ved måten de tilbereder den på, for eksempel ved å steke den for mye, sier Dr. McKeith.

Bygger på egne erfaringer
I dag driver Dr. Gillian McKeith McKeith Clinic i London og det underholdende TV-showet hennes «You Are What You Eat» bygger på boken filosofi.

McKeith mener hun har evnet å hjelpe mange fordi hun selv har hatt et dårlig kosthold som resulterte i svært mange plager.

- I to år led jeg av forferdelig migrene og alskens plager uten å finne ut hva som var feil. Jeg gikk i helsebutikken og kjøpte frossen mat og mente jeg var sunn. Jeg handlet jo helsekost, sier hun.

Derfor vil hun at «Du blir hva du spiser» med sine oppskrifter og retningslinjer skal være en guide og gi folk et sted å starte.

Dårlige unnskyldninger
Ferskt er også stikkordet for McKeith. At mange i dag ikke vet hvordan de skal lage mat fra råvarer, er et stort problem.

- Men det er en dårlig unnskyldning å si at man ikke har tid til å spise sunt. Rå grønnsaker, frukt, nøtter og korn er ikke ting som tar tid å lage, sier hun.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar