(BIIPMAG): Du er slank, men ikke anorektisk. Du kaster opp, men kun sporadisk. Du overspiser, men bare av og til. Så hva er det da som feiler deg? Vi i biipMag fokuserer på det å ikke kunne kategoriseres i den ene eller andre spiseforstyrrelsen, men som likevel utgjør problematisk forhold til kropp og mat.

Mandag kunne du lese om «Tone» (22) som i mange år har slitt med selvbildet, selvfølelsen og forholdet til egen kropp.
- Kroppen min er ikke anorektisk, men selvbildet mitt er det, forklarer hun.
LES HELE SAKEN: - Bare litt spiseforstyrret

Tirsdag fortalte en biipMag-leser sin historie om forholdet til egen kropp:
- Jeg er veldig opptatt av å spise sunt i perioder, mens andre uker kan jeg spise sjokolade, potetgull og is hver dag, forteller en «bare litt» spiseforstyrret leser.
LES HELE SAKEN: - Har perioder med oppkast

Etter artikkelen om «Tone» fikk vi inn flere tilsvarende erfaringer fra lesere:

- Jeg kjenner meg veldig godt igjen i «Tones» historie. Jeg sliter veldig med mitt eget selvbilde, blir kvalm hver gang jeg ser meg selv i speilet. Jeg føler jeg ser tykk ut, klarer ikke gå ned i vekt, er for glad i mat.

- Jeg trener hver dag for å prøve å gå ned i vekt, men synes bare at jeg legger på meg.

- Jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg spiser noe, og prøver å bare spise sunt, har jeg spist noe som ikke er sunt går jeg gjerne på do og kaster opp. Da føler jeg meg flink.

Unngår venner og alkohol
- Det er ofte jeg unngår å være med venner når de skal ut og drikke fordi det er mye kalorier i alkohol, men så føler jeg meg ensom for da har jeg ingen å være med, så da trøstespiser jeg... vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av dette! Jeg hater å ha det slik.

Har jeg spist noe som ikke er sunt går jeg gjerne på do og kaster opp. Da føler jeg meg flink.

- Det hele startet da jeg la på meg 6-7 kilo, og så ballet det bare på seg. Jeg fikk meg kjæreste, trodde alt skulle bli bedre da, men da han kommenterte at jeg spiste mye fordi jeg spiste et helt rundstykke følte jeg meg bare enda mer dritt..

Normal BMI
- Nå veier jeg vell 60 kilo og er 170 høy, men føler meg fortsatt for tykk, selv om jeg vet det skal være normalt i forhold til BMI.

- Da det ble slutt med kjæresten ble det ikke noe bedre da det viser seg at han har psykopatiske trekk. Har fått han helt ut av livet mitt nå, og det er en lettelse. Jeg prøver å komme meg ut av spiseproblemene mine, men tror nok jeg bør oppsøke hjelp. Vet bare ikke hvor jeg skal begynne!

Siste fra biipMag:
Vil avdekke skjult mobbing
Skjønnhet er lik sant
Slik skal du vekkes om morgenen

GÅ TIL FORSIDEN HER