Gå til sidens hovedinnhold

Spiser du mye ferdigmat?

Ifølge en fersk undersøkelse kjøper vi mye mer ferdigmat enn før. Stem her.

(SIDE2): Omsetningen i dagligvarehandelen øker mer enn den generelle prisstigningen - noe som betyr at nordmenn bruker mer penger på mat enn tidligere, melder pressenytt.no.

Kildevann øker aller mest og på andre plass finner vi ferdige middagsretter med en økning på hele 23 prosent fra 2005 til 2006 viser en ny bransjeoversikt fra AC Nielsen.

Rent er viktigst
Når norske forbrukere blir bedt om å liste opp hva som avgjør hvilken matvarebutikk de velger å handle i, svarer flest at «ren og hygienisk» mat er viktigst, så «lett å finne parkering» så ferskvarer av høy kvalitet.

- Det norske forbruksmønsteret har endret seg i løpet av de siste årene. Vi ser nå en stadig tydeligere dreining mot at kundene ønsker ferdige løsninger, høyere foredlingsgrad på produktene, i tillegg til ferskvarer og frukt og grønt, og sist men ikke minst er sunnhet viktig, sier Arne H. Reiler, administrerende direktør i AC Nielsen i en pressemelding.

Skeier ut med ferdigmat
Ifølge en Kostholdundersøkelse Side2 gjorde tidligere i år er det viktig for nordmenn å være sunne. I undersøkelsen, hvor omtrent 9.000 nordmenn svarte, mente hele 50 prosent at det er viktig å spise sunt, mens 61,7 prosent hevdet å ha et sunt kosthold.

Ferdigmat var en av de tingene vi skeiet ut med i ny og ne, kom det fram. Noe som ikke er helt i overensstemmelse med at vi kjøper ferdigmat som aldri før. Undersøkelsen Side2 gjorde viser at vi aller helst skeier ut med pizza.

Da de som var med i undersøkelsen fikk valget mellom hamburger, pølse, pizza og kebab svarte hele 54 prosent at pizza var den varen de spiste mest av.

LES OGSÅ:

Disse vil leve lengst

Heller piller enn frukt

De verste søtsakene

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021