Gå til sidens hovedinnhold

Spiste 24 Big Mac hver kveld

En dokumentar som sendes onsdag viser noen av Amerikas mest overvektige mennesker.

(SIDE2): Dokumentaren «Half Ton Hospital», som sendes på TV3 i kveld, går inn i rekken over TV-kanalenes serier som faktisk fascinerer norske seere.

Samfunnspsykolog Jon Christian Laberg har tidligere forklart til Side2 at vi finner trøst i å se på folk med negative lyter.

LES SAKEN: Dokumentarene som fascinerer

Må slanke seg
«Half Ton Hospital», på norsk «Ekstrem overvekt», følger noen av Amerikas mest overvektige mennesker. De har kun to valg – å gå ned i vekt eller å dø. Programmet viser personer som må slanke bort hele 80 prosent av kroppsvekten sin.

Flere av pasientene veier like mye som en småbil, og har vært fanget i sine egne hjem i flere år. I mange tilfeller var eneste måten å få dem til klinikken på å slå ned veggen og løfte dem på en båre designet for å flytte hvaler.

Blant personene i dokumentaren er en mann som spiste 24 Big Macs til kveldsmat hver kveld og en kvinne som spiste pizza døgnet rundt. Dokumentaren er fra 2006.

1 milliard overvektige
Overslag viser at det er omtrent 1.1 milliard overvektige mennesker i verden i dag, hvorpå 312 millioner lider av sykelig fedme. Omtrent 10-20 prosent av Europas menn lider av sykelige fedme mens omtrent halvparten av befolkningen er overvektige.

LES SAKEN: 1 milliard er overvektige

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen