Gå til sidens hovedinnhold

Sponser Frp med millioner

To millioner kroner kan Frp plusse på bankkontoen, etter at Stein Erik Hagen åpnet lommeboken. Høyre får ingenting.

Det er ikke bare Arbeiderpartiet som får milliongaver i forkant av valgkampen. Nå kan Fremskrittspartiet gni seg fornøyd i hendene, etter at Stein Erik Hagen og familieselskapet Canica har gitt partiet to millioner kroner i gave.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er glade for gaven fra Canica. Pengegaven vil hovedsakelig bli brukt til partibygging og valgkamparbeid, kommenterer generalsekretær Geir A. Mo, som kan fortelle at pengene blant annet går til partibygging og valgkamp.

- Viktig pengegave
Frp-generalsekretæren mener pengegaven er viktig, sett i lys av at LO bidrar med minst syv millioner kroner til de rødgrønne partiene i forkant av høstens kommunevalg.

- Gaven fra Canica vil være med å utjevne den økonomiske styrken mellom Ap og Frp i valgkampen, sier Geir A. Mo på partiets eget nettsted.

Geir A. Mo opplyser at gaven er gitt helt uten bindinger eller forventninger.

Ingenting til Høyre
Opposisjonspartner Høyre er derimot ikke like heldige. Under valgkampen i 2005 bidro investor og Orkla-milliardær Stein Erik Hagen, med over en million kroner i Høyres partikasse. I år sier han helt stopp.

Han har tidligere vært en trofast bidragsyter til partiet, men kuttet alle bånd i fjor etter 35 års medlemskap. Da ble det også slutt på pengegavene, inntil en ny ledelse og politikk er på plass. Derfor vil han heller ikke uttale seg om partiet.

- Jeg har ikke noen råd til Høyre. Jeg har meldt meg ut, sa Hagen til NA24 i forbindelse med landsmøtet i mai i år.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser