*Nettavisen* Sport.

- 13 smertestillende midler i kroppen til Alexander Dale Oen

Foto: Reuters

Der Spiegel hevder blodprøver viser at Dale Oen hadde en mengde febernedsettende og smertestillende midler i kroppen.

18.06.12 17:20

Den norske svømmeren slet med en smerter i nakken og skulderen og hadde gjort det i lang tid da han reiste til Flagstaff i USA for en treningsleir.

30. april falt han død om på badet, bare 26 år gammel.

Nå skriver det anerkjente nyhetsmagasinet Der Spiegel at blodprøver tatt av Alexander Dale Oen viste spor av 13 forskjellige smertestillende midler. Det er uvisst når disse prøvene ble tatt, men de skal ha blitt gjennomført ved et laboratorium i Indianapolis i USA.

Blant annet skal prøvene ha vist spor av Naproxen, Etodolac og Indometacin.

- I respekt for familiens uttrykte ønske, vil ikke vi i Olympiatoppen bidra til spekulasjoner rundt disse påstandene. Vi forholder oss til obduksjonsrapporten, som er fasiten i denne sammenhengen, sier Olympiatoppens pressetalsmann Halvor Lea i en tekstmelding til VG Nett.

Lea legger til at Olympiatoppen ikke er kjent med det som omtales i Der Spiegel.

Det ble ikke funnet spor av doping i de omfattende undersøkelsene som ble gjort av Alexander Dale Oen etter hans død. Obduksjonsrapporten fastslo at Dale Oen hadde en kransarteriesykdom.

Alexander Dale Oen var et av Norges største medaljehåp i OL i London. Han vant gull i både VM og EM og regnes som en av Norges største idrettsutøvere gjennom tidene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.