RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 25 poeng kan holde

Sist oppdatert:
Bjørn Johansen løp til krampa tok ham mot Vålerenga. Nå tror Tromsø-veteranen 25 poeng kan holde til ny eliteseriekontrakt.

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen) / VÅLERENGA – TROMSØ 1-1: 30 poeng er den magisk grensa alle snakker om for å overleve i eliteserien. Bjørn Johansen er imidlertid ikke sikker på at lista for ny kontrakt vil ligge så høyt i år.

Se målene på web-tv og bildekarusell fra kampen nederst i saken.

- Vi har også snakket om 30 poeng, men jeg ser ikke bort ifra at 25 poeng kan holde. Etter at Royal League ble innført, finnes det ikke uviktige kamper i eliteserien. Det betyr at bunnlagene ikke lenger får noe gratis, der de tidligere tok poeng fra lag som ikke hadde noe å spille for, poengterer Johansen.

Han lener seg tilbake mot garderobeveggen på Ullevaal. Puster fornøyd og lettet ut etter 1-1 og poengdeling mot Vålerenga. Et særdeles viktig bortepoeng for Tromsø, selv om Gutan fortsatt mangler 11 poeng på de 25 Johansen tror de må ha.

Skal vinne på Alfheim
- Klart, det monner lite med ett poeng. Men på bortebane mot et så godt lag kan vi ikke forvente mer. Det er på Alfheim vi må begynne å vinne kamper. Og det tror jeg vi skal klare utover høsten, sier 35-åringen.

Sist det skjedde var 17. april da Ham-Kam ble slått 1-0 på Alfheim. Siden er det bare blitt én seier - borte mot Aalesund så langt tilbake som 8. mai.

Vålerenga-kampen var Tromsøs ellevte strake uten seier.

Selv gjorde Bjørn Johansen en glimrende kamp på Ullevaal, helt til krampa tok ham. Et drøyt kvarter før slutt overlot Johansen plassen til Joachim Walltin. Da hadde han scoret det viktige utlikningsmålet – etter et frispark som oste straffe. Dommer Kjell Alseth mente at forseelsen startet utenfor sekstenmeteren, noe tv-bildene viser er høyst tvilsomt.

Ny giv
- Heldigvis scoret vi uansett, poengterer Johansen, som føler laget har fått en ny giv etter at Steinar Nilsen erstattet Otto Ulseth som hovedtrener for halvannen uke siden.

- Det fungerer stadig bedre, og det er viktig.

- Hva gjør dere annerledes nå?

- Først og fremst har vi luket bort en del feil. Vi er blitt mer kyniske bakover og har fått mer struktur i overgangene. I dag synes jeg faktisk vi var bedre enn Vålerenga i store deler av kampen. Det var et veldig fortjent poeng.

- Får det røft
Johansen innrømmer at han er betenkt på Vålerengas vegne foran Champions League-kvalifiseringen mot Club Brügge.

- Jeg er ikke så opptatt av motstanderne, men i dag pumpet Vålerenga veldig mange lange baller opp mot Iversen på topp. Det blir veldig forutsigbart og ikke altfor problematisk å forsvare seg mot. Jeg tror ikke dette spillet vil holde mot Brügge.

Se målene fra Vålerenga - Tromsø på web-tv:
1-0, David Brocken
1-1, Bjørn Johansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere