RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 40 mill. er mye for en bondegutt

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Håvard Nordtveit tar Liverpool-ryktene med ro.

BELFAST/OSLO (Nettavisen): Mandag meldte tyske Express at Liverpool var interessert i å hente Borussia Mönchengladbach-spiller Håvard Nordtveit til England.

Ifølge avisen skal Premier League-klubben ha speidet nordmannen ved flere anledninger og skal nå være villig til å legge 40 millioner kroner på bordet.

- Vi får se
Nordtveit selv er for tiden i Nord-Irland med det norske landslaget. Ryktene som kobler ham til Liverpool tar 21-åringen imidlertid med knusende ro.

- Jeg har ikke hørt noe konkret om det fra Borussia og forholder meg profesjonelt til dette. Om det bare er rykter eller ikke, det vet jeg ikke, sier Nordtveit til Nettavisen.

- Borussia vil at jeg skal fokusere hundre prosent på den jobben jeg har nå. Det er best, så får vi se etter sesongen. Jeg vil gjerne fortsette utviklingen min også neste år, sier han.

Nordtveit legger ikke skjul på at han gjerne vil spille i Premier League en dag. Han synes det også er smigrende å bli koblet til Liverpool.

- Ja, absolutt. Premier League er en fantastisk liga og det er alle gutters drøm å spille der. Jeg har sagt at jeg vil spille der en gang i livet. Uansett om det skjer om ett år, fem år eller ti år.

- Det er alltid smigrende å bli koblet til klubber på denne måten, selv om det bare er rykter. Det er positivt og viser at jeg gjør noe rett, sier landslagsspilleren.

- Hva tenker du om prisen? For billig?

- For meg, bondegutten, synes jeg det høres veldig mye ut. Men som sagt, så er det opp til dem, sier nordmannen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Går og smiler
Nordtveits klubb har prestert over all forventning i den tyske Bundesligaen denne sesongen. Etter 23 av 34 serierunder ligger laget som nummer tre i ligaen.

Laget har spilt flott fotball under trener Lucien Favre og spillere som Marco Reus, Mike Hanke, Marc-André ter Stegen og Juan Arango har vært sentrale brikker.

Nordmannen har vært på banen i 22 av seriekampene så langt og har imponert i sin defensive midtbanerolle. Nordtveit kan også bekle en stopperposisjon.

- Det går meget bra. Hele sesongen har vært over all forventning og jeg håper vi kan holde det gående helt inn, selv om det er jevnt i toppen, sier Nordtveit.

- Det blir vanvittig tøft å vinne, men vi skal møte Dortmund og har en sjanse til å knappe inn poeng der. Det er ikke umulig. Ingen hadde trodd at vi skulle være der vi er på denne tiden i fjor.

- Hvordan er stemningen i klubben?

- Det er en helt annen atmosfære nå som vi ligger langt opp på tabellen. Det er noe helt annet når du ligger langt nede. Alle går rundt og smiler nå. Når fotballen går bra, er alt annet også bra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Var i Arsenal
Nordtveit startet karrieren i Haugesund, men gikk til Arsenal i svært ung alder. Nordmannen klarte aldri å få sitt gjennombrudd der og gikk til tysk fotball i 2011.

Under tiden hos londonklubben var han også lånt ut til spanske Salamanca, norske Lillestrøm og tyske FC Nürnberg.

21-åringen har også en rekke landskamper på aldersbestemte landslag. A-lagsdebuten kom i 2011 mot Litauen den 7. juni. Totalt har det blitt to landskamper for unggutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere