RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 5. plass er lik seier

Sist oppdatert:
Vår alpinblogger skal kjøre baklengs ned Kvitfjell hvis Aksel Lund Svindal vinner søndag. Les bloggen!

BLOGG: Dersom Aksel Lund Svindal kommer blant de 15. beste i dagens slalåm i Reiteralm er han der han skal være.

Er han blant de 10, er det en flott prestasjon. Klarer han å karre seg inn blant de 5 beste vil det være en sensasjon - på lik linje med storslalåmseieren i Sölden.

Jeg registrerer at NRK på sine nettsider opererer med tittelen «Ny seier for Lund Svindal?». Og for en kanal som faktisk har rettighetene til den alpine verdenscupen, burde de kunne finne en mer passende tittel for dagen. Aksel Lund Svindal vinner nemlig ikke i slalåm. Han ville knapt vært på landslaget dersom det kun var slalåmresultatene som talte. Men heldigvis er det ikke det. Han er en av verdens beste i alle de fire andre disiplinene, så klarer har poeng (blant de 30 beste) i alle slalåmrennene denne sesongen, er han der han skal være i forhold til verdenscupen sammenlagt.

Det finnes imidlertid potensielle overraskelser fra norsk hold. Truls Ove Karlsen har vunnet i slalåmverdenscupen tidligere (Kranjska Gora 2004), og er tilbake for fullt etter kneskade. Lars Myhre har det siste året vist mest fremgang i fartsdisiplinene, men også han kan slå til i slalåm. Også Kjetil Jansrud, som vant Europacupen sammenlagt for noen få år siden, har om ikke annet talentet som skal til for en pallplass.

Om det blir noen norsk pallplass i Reiteralm i dag, tviler jeg sterkt på. Men får vi en løper eller to blant de 15 beste skal vi være fornøyde. Og skulle Aksel Lund Svindal komme inn blant de 10 - er dette fantastisk.

Men Aksel Lund Svindal tar ingen ny seier i dag - da skal jeg i tilfelle kjøre baklengs ned Kvitfjell-utforen på én ski!!!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere