*Nettavisen* Sport.

- 52 poeng gir gull

I Brann regner man med at to poeng i snitt per kamp vil gi gull i 2007. Målet er satt, så langt er de i rute.

10.08.07 09:26

(iBergen.no): Så langt står Brann med 32 poeng på 16 kamper, hvilket som gir et snitt på to poeng per kamp. I Brann snakket man før sesongen om et magisk tall – 52.

- Kan bli gull
Både trener Mons Ivar Mjelde og sportslig leder Roald Bruun-Hanssen ser for seg at det er store sannsynligheter for at Brann når målsettingen sin dersom de fortsetter å ta to poeng i snitt per kamp.

- Det er selvsagt ikke sikkert, men jeg tror vi kan klare målsettingen vår dersom vi fortsetter å ta to poeng i snitt per kamp. Mye kan skje, men det var det vi snakket om før sesongen. Selv om vi har diskutert dette tidligere er det ikke noe vi har fokus på nå, sier Mjelde til iBergen.no og legger til:

- Vi sikter selvsagt på å vinne alle kampene og ønsker å ta mer enn 52 poeng.

52 poeng gir sølv
Bruun-Hanssen deler synet til Mjelde.

- Det er ikke noe vi har mye fokus på nå, men ser du på hvor mange poeng lag har vunnet med de seneste årene ser det ut som vi vil klare målet dersom vi tar 52 poeng. Så langt har vi hatt en bra vår og kommet greit i gang med høsten. Foreløpig tar vi en kamp om gangen så får vi summere opp, sier den sportslige lederen.

I løpet av de ti siste årene er det to tilfeller at det laget som klarte to poeng i snitt gjennom hele serien bare har blitt nummer to. Det skjedde i 1998 da Molde ble nummer to med 54 poeng. Rosenborg vant da med 63. I 2001 oppnådde Lillestrøm hele 56 poeng ble «bare» nummer to bak Rosenborg som kapret ett mer.

- Hvis vi tar to poeng i snitt blir vi hvert fall ikke dårligere enn nummer to, slår Bruun-Hanssen fast.

Planlegger ikke gullfest
Han hevder at Brann på ingen måte har forberedt noen gullfest eller har det i tankene.

- Skal vi ha noe slikt må vi må det bli arrangert av noen som kan gjøre det på én ukes varsel. Dette er ikke noe vi har tenkt på nå, sier Bruun-Hanssen.

iBergen.no kjenner imidlertid til at Brann var i uhøytidelige samtaler med ett av byens eventbyråer i månedsskiftet august/september i fjor. Da ledet Brann bare med ett poeng på sine nærmeste rivaler.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.