*Nettavisen* Sport.

- 6. plass kan være bra nok

Foto: (foto: scanpix)

Start-trener Tom Nordlie mener at en 6. plass i årets Tippeliga ikke nødvendigvis vil være en nedtur.

07.02.06 10:43

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): I 2005 utfordret sørlendingene Vålerenga om gullet helt til slutt. Det ble sølv. Men kan Start gjenta bedriften? Eller kan de kanskje ta steget videre opp og ta gull i 2006?

Jevnt
- Jeg tror det blir veldig jevnt. Jeg tror gullet havner hos ett av de seks beste lagene fra i fjor, eller Rosenborg, sier Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

- Men 6. plass vil vel ikke være bra nok?

Jo, det kan det. Hvis det er så jevnt som i fjor, er det små marginer som avgjør om man blir nummer én eller seks. Er man blant de seks beste betyr det at man vil kjempe om gull ganske lenge, tror jeg, forklarer Start-treneren.

Men legger til:

- Vi har selvsagt et håp om å ta seriegull. Internt så har vi også tro på det er mulig. Men jeg ser ikke noe behov med å gå ut og si at vi skal ta gull. De som har sagt det, har sikkert hatt noen som har sagt at det er lurt å si det. Men sier man at man skal ta gull, så vil alt annet bli en skuffelse, sier Nordlie.

Tredje sesong, ikke andre
Han avviser også raskt spørsmålet om den såkalte alltid vanskelige andresesongen.

- Til de som snakker om det, sier jeg bare at det er min tredje sesong, sier ham smilende.

Før han med litt mer alvor legger til:

- Ådne Søndrål trodde at siste indre på 500 meter var vanskelig en stund han også. Til slutt ble han mester. Statistikken viser kanskje at det er sånn, men jeg tror det er mer en mental greie. Og hvis man er klar over det, så går det an å jobbe med det. Andreåret for Ham-Kam i fjor ble vanskelig, men ser man litt nærmere på det, så var det skadene som var årsaken til det, sier Nordlie.

- Men hvis man hører ting mange nok ganger, så blir det sant. Da er jeg opptatt av at mine spillere skal høre mange nok ganger at alt er mulig, i stedet for at det er vanskelig. Og så er det forskjell på å si at dette er mulig, men det blir veldig vanskelig. Jeg vil heller si: Det blir vanskelig, men det er fullt mulig, legger Start-treneren til.

Ikke redd noe
- Er det noe du frykter?

- Nei. Ikke i fotball. I fotball er jeg ikke redd for noe. Det verste man kan gjøre er å tape, og det er ingen som har dødd av det. Unntatt Andres Escobar. Det verste jeg kan få er sparken. Riktignok er det alvorlig, men det er ikke gravalvorlig. Og jeg har overlevd det også før. Det går bra det også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.