RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Å holde seg på beina er en del av gamet

Foto: Ints Kalnins (Reuters)
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen fikk ingen sympati fra Emil Hegle Svendsen etter å ha falt fra seieren.

Torsdag gikk Ole Einar Bjørndalen på en sprekk mot slutten, da han mistet seieren på herrenes 20 km i Östersund til Emil Hegle Svendsen med to bom på siste skyting.

Lørdag så skiskytterkongen ut til å få sin revansje på 10 km sprint, da han gikk ut fra andre og siste skyting i ledelse - hele 12,6 sekunder foran Hegle Svendsen. Drøyt en kilometer før mål, med det verste partiet unnagjort, holdt Bjørndalen avstanden ned til rivalen og landsmannen.

Men atter en gang gikk Bjørndalen på en smell.

Falt like før mål
For like før mål rotet 36-åringen det til da han falt i en sving, og trengte flere sekunder på å reise seg opp. Samtidig mistet skiskytteren alt han hadde av rytme, og på oppløpssiden ble tiden til Hegle Svendsen for vanskelig å slå.

Det på tross av at Hegle Svendsen måtte notere seg for en bom på første skyting, mens Bjørndalen på sin side altså gikk et feilfritt løp.

På standplass, vel å merke.

I mål var Bjørndalen 3,9 sekunder bak Hegle Svendsen, og veteranen la ikke skjul på følelsene da han kastet fra seg stavene i raseri - før han la seg ned på bakken, tydelig frustrert over at det gikk galt igjen.

Spår hard duell
- Det er en rar måte å vinne på. Men det er en del av gamet å holde seg på beina. En seier er en seier, sier dagens seierherre, Emil Hegle Svendsen, til NRK etter løpet.

Etter en imponerende start på sesongen innrømmer han at han føler seg i sterk form. Likevel regner han med en hard duell mot en revanskesugen Bjørndalen i søndagens jaktstart, der sistnevnte starter i ryggen på Hegle Svendsen.

- Det blir nok en bra duell det, spår verdenscuplederen.

Og Bjørndalen lover da også å gjøre alt for å ta igjen forspranget på søndag.

- Jeg er alltid sugen på neste løp, forklarer Bjørndalen til NRK etter løpet.

- Ikke så nøye
Etter den spontane reaksjonen da han gikk over målstreken, var skiskytterlegenden langt mer rolig da han snakket med tv-kanalen.

- Jeg skulle ta innersvingen, og plutselig var det noe som ikke skulle være der. Da måtte jeg ut på is, og jeg hadde ikke sjans til å stå på beina, forklarer han om fallet.

- Men det er ikke så nøye akkurat nå, jeg tapte løpet uansett. Det er surt, men det kommer nye sjanser i morgen, sier Bjørndalen.

Med franske Martin Fourcade på tredjeplass, 14,3 sekunder bak Hegle Svendsen, betyr det at de tre øverste plassene var uendret fra torsdagens 20 km.

Tarjei Bø fikk en vanskelig start med en bom på første skyting, men gikk det resterende løpet strålende og endte opp på en god femteplass.

Også Alexander Os viste god form, og med null bom endte 30-åringen på sjetteplass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere