Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Absolutt ikke optimalt for Edvald

TOK UT ALT: Edvald Boasson Hagen ble tvunget til å slippe favorittgruppen oppover Poggio.
TOK UT ALT: Edvald Boasson Hagen ble tvunget til å slippe favorittgruppen oppover Poggio. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
En isolert Boasson Hagen fikk et brutalt møte med Cipressa.

Edvald Boasson Hagen fikk en gullkantet mulighet til å prege Milano-Sanremo, da han befant seg i en 44 mann stor tetgruppe i den avgjørende fasen av rittet.

Hovedfeltet ble nemlig delt i to etter et stort massevelt i forkant av den nye stigningen, La Manie.

I bakleksa havnet ryttere som Thor Hushovd, Tyler Farrar, Mark Cavendish, Oscar Freire og resten av laget til Team Sky. Edvald maktet på mirakuløst vis å holde seg unna trøbbel.

- Jeg kom meg akkurat ut av det, uten å krasje. Det var veldig nært, også denne gangen, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Mirakler i kø
Rudsbygdingen dro en lignende balansekunst under Kuurne-Brussel-Kuurne for et par helger siden. Den gangen dro han lagkamerat Chris Sutton opp til seier.

I Italia ble nordmannen så vidt hindret av velten, men fikk hjelp av både Bradley Wiggins og Thomas Lövkvist for å komme seg tilbake i det gode selskap. Uheldigvis for Sky, var det kun Boasson som maktet det. Da det gikk flere velt i utforkjøringen etter La Manie, maktet de foran å opprettholde forspranget.

Til slutt skulle det vise seg at finaletoget gikk der og da:

- Det så ut til at vi kunne få med to mann, men Thomas rakk det akkurat ikke. Han ble hengende imellom de to gruppene i en periode. Det var ikke godt nok kjørt av oss. Vi skulle hatt med flere ryttere der, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Møtte veggen opp Cipressa
I front av Boassons gruppe innså lag som BMC Racing, Omega Pharma-Lotto og Quick Step lynhurtig at dette var den gyldne sjansen.

Det kjørte det remmer og tøy kunne holde for at HTC, Team Sky og Garmin-Cervélo ikke skulle få sine viktigste menn i posisjon igjen.

Boasson Hagen taklet forholdene bra der fremme, helt til rytterne støtte på den berømte Cipressa-stigningen. Toppen kommer etter over 270 kilometers sykling. Og det var omtrent der det norske alibiet skjønte at heller ikke han vil sitte med helt inn til finalen.

- Det ble tøft mot slutten. Helt til jeg kom dit var det greit nok, men så gikk jeg tom for krefter. Jeg klarte rett og slett ikke mer, forteller han.

- Jeg merket at noe var på gang oppover Cipressa. Jeg bet tennene sammen og kom meg akkurat med over toppen, men så datt jeg av igjen oppover Poggio. Jeg er ganske godt fornøyd med at jeg satt med hele veien dit, legger han til.

Lagkompisene forsvant
Boasson Hagen var som Matthew Goss helt isolert der fremme. I etterkant vil ikke 23-åringen skylde for mye på det faktum.

- Det kunne ha vært en fordel å ha lagkamerater der framme, men det utgjorde ingen stor forskjell for meg i dag. Jeg brukte ikke unødige krefter der framme, men hadde ikke mer krefter i beina. Det var selvfølgelig dumt med det veltet, men da tror jeg heller noen av lagkameratene mine hadde hatt større sjanser enn meg, forteller han.

Lojale Arvesen er av en litt annen oppfatning:

- Det var absolutt ikke optimalt for Edvald å sitte alene de siste 100 kilometerne. Han skulle både hatt en servicemann som kunne hentet mat og drikke for ham, og en til å kjøre ham fram i bakkene. Alle de små kreftene man bruker på det underveis, må man betale for senere i rittet, presiserer Arvesen.

Han finner likevel positive punkter fra årets Milano-Sanremo.

- At han i det hele tatt er med der framme og at han ikke kjenner noe til akillesplagene, er gode nyheter for oss.

- Imponert av Goss
Boasson Hagen debuterte med 94.-plass under Milano-Sanremo i 2009. I fjor deltok han også, men fikk en tung reise. Etter 298 kilometer syklet han inn til en 106.-plass.

Lørdag ble Sky-rytteren til slutt nummer 30. Arvesen ble til slutt nummer 126, mens Thor Hushovd fulgte på plassen bak - 9 minutter og 32 sekunder bak vinneren.

Og dersom du ikke har fått det med deg allerede: Matthew Goss vant rittet.

Her finner du både sak og LIVE-referat fra årets Milano-Sanremo!

Som Boasson Hagen, ble australieren sittende alene i den 44 mann store tetgruppen.

- Jeg er kjempeimponert av Goss, og det har jeg vært i mange år alt. Han viste allerede som neopro i Team CSC, at han var en mann for fremtiden.

- Det ryktes at du tippet ham som vinneren før rittet også?

- At jeg tippet nettopp ham, var nok mer fordi jeg ville tippe noe annet enn alle andre. Men jeg visste at han var god nok til å vinne, til tross for at han sykler på samme lag som Mark Cavendish og Mark Renshaw, svarer Arvesen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!