*Nettavisen* Sport.

- Absurd at Spurs gjør det så bra

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Men Erik Thorstvedt tror ikke Tottenham ender opp som seriemester.

12.01.12 13:43

Tottenham har hatt en strålende Premier League-sesong så langt.

Onsdag vant londonklubben mot Everton, noe som førte dem opp på en tredjeplass, likt med Manchester United.

Nå ligger klubben an til å gjøre sin beste sesong siden 89/90-sesongen, da de noterte seg for en tredjeplass.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt tror klubben nå går inn i sesongens viktigste periode.

- De klart å tette luken til topplagene, og nå venter nye utfordringer. De må takle de mentale utfordringene som kommer når man har muligheten til å bli seriemester, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Tror ikke på gull
- Tror du de er gode nok til å vinne Premier League?

- Det er smått absurd at de gjør det så bra, men jeg tror ikke at de vinner. Nå ligger de ni poeng foran Arsenal, som også kjemper om en plass i Champions League. Men nå har de sjansen til å vinne, og det kan bli lenge til neste gang. Kanskje mister de noen spillere etter sesongen, man vet aldri. Så det er kanskje nå de må gripe sjansen. Og det er ikke mange som har vunnet Premier League, sier Thorstvedt.

Han er uansett imponert av årets Tottenham-lag, som han mener består av en ypperlig kombinasjon av ballbesittelse og hurtighet.

- Tottenham har nesten alltid ballen mest når de spiller. Det er viktig at spillere som Gareth Bale og Aaron Lennon holder seg skadefrie, for det er behagelig å spille mot Tottenham når de ikke er på banen. Klubben er avhengig av at de har spillere som kan skape noe og sette fart på spillet, sier han.

Topper «tabellen»
Hvis man regner ut hvordan Premier League-tabellen hadde sett ut hvis sesongen startet etter at overgangsvinduet stengte 31. august, har Tottenham-fansen mer å glede seg over. Den tabellen topper nemlig londonklubben overlegent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile Opta

Skryter av Redknapp
Thorstvedt mener at Tottenham-manager Harry Redknapp skal ha mye av æren for sukessen klubben nå opplever.

- Han har betydd mye, og har gjort en super jobb. Jeg var skeptisk da han ble ansatt, det må jeg si. Men Tottenham er en veldrevet klubb, og de har vært kloke og dyktige med overganger. De kjøpte noen spillere som ikke fansen hadde tro på, som (William) Gallas og (Emmanuel) Adebayor, og Gallas har vært helt avgjørende for dem. I tillegg hentet de (Luka) Modric før EM, og da var han ganske billig. Van der Vaart er et annet eksempel, sier Thorstvedt.

- Hva er ditt tips til topp tre ved sesongslutt?

- Jeg tror det blir de lagene som er i topp tre nå. Men jeg har en følelse av at Manchester United tar det. De har vært ræva store deler av sesongen, men likevel ligger de der de ligger, avslutter Thorstvedt.

Kan Tottenham vinne Premier League? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.