*Nettavisen* Sport.

- Akkurat som Messi!

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Edwin Eziyodawe (21) scoret et drømmemål, og tror ikke han blir lenge i Lillestrøm.

15.06.09 07:50

LILLESTRØM – FREDRIKSTAD 4-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): - Jeg har ikke hørt noe fra agenten min, jeg vet ikke at mange klubber vil kjøpe meg eller at Lillestrøm vil selge meg, men det er en følelse jeg har, sier nigerianeren til Nettavisen.

Spissen har en treårskontrakt med Lillestrøm – men tror altså ikke at han fullfører den.

Henning Berg tror ikke på et like kort opphold som Edwin selv.

- Han har ikke vært her i så mange måneder, så jeg håper han blir en stund til. Vi får se om det blir noe press utenfra, men for sin egen utvikling har han godt av å være her, sier Lillestrøm-treneren, som mildt sagt har gode erfaringer med nigerianske talenter (Mikel, Edu, Ighalo).

Les alt om tippeligarunden!

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Glimrende soloraid
Edwins flotte mål punkterte kampen – han fikk ballen på midten, satte fart og utfordret Vidar Martinsen, fintet vekk både Martinsen og Rajo Piiroja ved å vende innover i banen, og knallet ballen nede til høyre for keeper. Perfekt avslutning etter et soloraid på 50 meter!

Og han er minst like imponert over egen prestasjon som alle andre.

- Det var et fantastisk mål! Det var som målet Messi scoret for Barcelona mot Espanyol denne sesongen – han er mitt idol, og jeg vil gjerne spille i Spania en dag, sier Edwin.

Han scoret også Lillestrøms andre mål med et kanonskudd – selv om det var svakt press fra Fredrikstad-forsvaret – og hadde en praktkamp på topp for kanarifuglene. Derfor gikk det et kollektivt stønn, og så kollektiv stillhet, gjennom Åråsen-publikum da han ble liggende etter en løpeduell noen minutter etter supermålet.

Edwin måtte hjelpes av banen – men avdramatiserer selv skaden.

- Jeg kjente det i låret, men det er ikke så alvorlig. Jeg tror jeg er raskt tilbake, og jeg tror jeg rekker neste kamp mot Bodø/Glimt, sier han.

Defensive blundere
Kampen var underholdende og fartsfylt, men ble like mye preget av dårlige prestasjoner bakover (særlig hos Fredrikstad) som flotte offensive takter. Både det første (Søgård) og det tredje LSK-målet (Kippe) var klare blundere.

- De målene preger hele kampen. Det er ulykksalige mål å slippe inn for Lasse Staw – klart han skal bokse den første vekk, og klart han ikke skal rygge så mye bakover på det tredje, sier FFK-trener Anders Grönhagen.

- Vi spilte en god kamp mot Start, men nå er vi tilbake der vi var, mener Grönhagen.

Fredrikstad holdt bra følge før pause (Lillestrøm ledet 3-2 etter halvspilt kamp), og det var først etter hvilen at Lillestrøm virkelig festet grepet på kampen. Celso Borges og Everton Santos Da Costa var nytt spisspar for anledningen, og scoret hvert sitt mål etter innlegg fra venstreback Joachim Thomassen. Kanskje Fredrikstad endelig har knekt den offensive koden?

Defensivt gjenstår imidlertid betydelig kodeknekking.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.