*Nettavisen* Sport.

- Aksel orket ikke se på

Foto: Ap/Scanpix

Snudde seg vekk da han så det gikk galt. Se video av fallet her!

20.01.11 17:01

Østerrikeren Hans Grugger mistet kontrollen, og falt stygt under torsdagens trening. Østerrikeren ble slått bevisstløs og fikk alvorlige skader i hodet og brystet. 29-åringen opereres torsdag ettermiddag for hodeskadene.

Se video av fallet nederst i saken!

Aksel Lund Svindal måtte snu seg bort da han så at det gikk galt med Grugger.

Holdt fokus
- Jeg gikk akkurat forbi tv-en på toppen da han kjørte. Så fort jeg så at det kom til å gå galt, snudde jeg meg bort, sier Lund Svindal til Romerikes Blad.

Etter det stygge fallet valgte Lund Svindal å holde fokus på sitt eget løp.

- Det er aldri noe hyggelig når slikt skjer, og det er helt umulig ikke å få det med seg. Først gikk det gisp blant de på toppen, så ble det helt stille. Etterpå samlet folk seg rundt tv'en der oppe. Jeg valgte å forberede meg til min gjennomkjøring, forteller Svindal videre.

Norges alpinsjef, Håvard Tjørhom var også til stede i Kitzbühel. Han så også hendelsen kun fra fjernsyn.

- Han kom langt ned i hoppet, og var tydelig i ubalanse. Det så ikke bra ut i det hele tatt, sier Tjørhom til Nettavisen.

Ikke første gang
Det er ikke første gang 29-åringen faller stygt. I 2009 var han borte fra alpinsirkuset i seks måneder etter å ha ødelagt menisken på trening i Wengen.

Grugger har sølv fra junior-VM i storslalåm som sitt beste resultat i karrieren. I Vancouver-OL 2010 ble han nummer 22 i utfor, som var den eneste øvelsen han deltok i. Grugger har fire verdenscupseire i karrieren. Den siste i Kvitfjell i 2007.

Østerrikeren kjørte ut som nummer fem under torsdagens trening. Didier Cuche noterte seg fra startnummer 15 for den beste tiden, mens Aksel Lund Svindal passerte målstreken på drøyt tre sekunder svakere tid.

HTML EMBED

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag