*Nettavisen* Sport.

- Aksepterer VIF-gull med glede

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Men Nils Arne Eggen tror Rosenborg vinner både «seriefinalen» og serien.

01.10.10 19:56

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg hadde fem poeng til gode på Vålerenga da Nils Arne Eggen overtok som RBK-trener.

Tolv kamper senere er avstanden nøyaktig den samme. Søndag møtes Norges to beste fotballag til det mange omtaler som en «seriefinalen», men som i realiteten bare er første matchball for RBK.

- Leder uansett
- Vi leder jo fortsatt med to poeng selv om vi skulle tape, understreker Nils Arne Eggen to dager før årets viktigste seriekamp i Norge.

Mindre enn et døgn etter den solide 2-1-seieren over Aris Thessaloniki i Europa League, var det en avslappet og blid Eggen som mer obsertverte enn ledet RBK-treningen tidlig fredag ettermiddag.

Fornøyd kunne han også konstatere at samtlige som spilte fra start mot Aris også er klare til VIF-kampen, og alle elleve får fornyet tillit.

Etter den siste treningsøkta før kampen (RBK-spillerne har lørdagsfri) var også Eggen storsinnet nok til å prate pent om motstanderen.

- Dynamisk lag
- Jeg synes Vålerenga framstår som et dynamisk lag. De beveger seg godt i begge retninger, men er klart best offensivt, analyserer han.

Likevel tror naturligvis Eggen at Rosenborg vil vise seg som det beste laget.

- Skulle Vålerenga å gå forbi oss nå, er de så gode at om vi ikke akkurat applauderer, så i hvert fall aksepterer med glede at de tar gullet, og da med tanke på at de kan være med og hevde seg ute i Europa, sier Eggen.

Rosenborgs lag mot VIF: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.