RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

- Aksepterte trakassering

Sist oppdatert:
Johann Olav Koss er rystet over forholdene i norsk skøytesport.

Den firedobbelte OL-vinneren var landslagstrener for skøytelandslaget sammen med Jarle Pedersen fra Peter Mueller ble sparket i november og ut sesongen.

Han likte ikke det han så.

I et intervju med VG forteller Koss at han mener ingen i Skøyteforbundet aner hva som skal til for å vinne.

- Skøyteforbundet sparket Peter Mueller, men har ikke tatt noe ordentlig oppgjør med det som er en ekstrem ukultur, smeller det fra 41-åringen.

Aksepterte trakassering
Han velger nå å ta bladet fra munnen fordi han har et hjerte som banker for skøytesporten og fordi han ser talenter i Norge som kan bli verdenstopper, men ikke får de rette rammebetingelsene. Koss har sendt en rapport til Skøyteforbundet der han gjør sitt syn klart.

Han peker på mangel på ledelse, kunnskap, kommunikasjon og planlegging.

Peter Mueller fikk sparken som landslagstrener etter upassende kommentarer til Maren Haugli. Men ifølge Koss er det ikke bare Haugli som ble trakassert. Koss mener det har vært en stilltiende aksept av trakassering fra ledelsen i forbundet.

- Kommentarene Maren Haugli var utsatt for var ille nok, men dette handler om langt mer. Flere løpere har blitt trakassert, og de som valgte å stå utenfor landslaget har blitt regelrett motarbeidet, sier Koss til VG.

Les også: - Muellers sjefer burde tatt ansvar

Tar grep
Skøytepresident Vibecke Sørensen er enig i mye av kritikken fra Koss, men sier at det vil ta tid for å rydde vekk ukulturen.

- Vi har allerede tatt beslutninger som skal gjøre at den ukulturen som Koss beskriver har vært, skal forsvinne, sier hun til VG.

Kritiserte Olympiatoppen
Koss kritiserer også Olympiatoppen og hevder athan ble motarbeidet av både Olympiatoppen og forbundet da han ville ta grep i løpet av sesongen.

- Skøyteforbundet og Olympiatoppen tok et oppgjør da Mueller ble sparket, men det varte ikke lengre enn den tiden TV-lysene sto på, sier Koss.

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier til VG at han ikke kjenner seg igjen i påstandene fra Koss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere