*Nettavisen* Sport.

- Alanzinho er et røverkjøp

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Landslagsspiller mener Trabzonzpor burde betalt 20 millioner mer.

28.01.09 07:27

Jon Inge Høiland har vunnet seriegull i Sverige, og spilt med og mot mange av de beste spillerne i skandinavisk fotball i moderne tid. Ingen av dem rekker Alanzinho opp til knærne, mener landslagsbacken.

- 40 millioner for Alanzinho er nesten et røverkjøp, mener Høiland.

- Jeg har spilt med mange spillere som har blitt solgt for mer, som ikke var på langt nær så gode som Alan. Markus Rosenberg, Alfonso Alves og Ola Toivonen er alle gode spillere, men ikke så gode som Alan, han er og har noe helt spesielt.

Tippeligaen gir 20 millioner mindre
Stabæk-backen mener det største problemet er at Alanzinho selges fra Tippeligaen.

- Der ligger problemet. Hadde han blitt solgt fra en annen liga, kunne man plusset på minst 20 millioner til, mener Høiland.

Likevel er han glad på den kjappe brasilianerens vegne.

- Det er fortjent, og en helt naturlig utvikling etter den sesongen han hadde i fjor. Samtidig er det kjedelig, både for Stabæk og Tippeligaen, men han viser at det er mulig å komme seg videre hvis du gjør det bra, og det er positivt.

- Trist og leit
Morten Skjønsberg synes også det er en kjedelig situasjon.

- Det er både trist og leit, både for Stabæk og Tippeligaen, innrømmer Stabæk-kapteinen.

- Alanzinho er en utrolig publikumsmagnet – folk kan betale inngangspengene sine bare på grunn av ham. I tillegg er han en hyggelig, blid og morsom fyr som det blir vanskelig å erstatte.

Men at Jan Jönsson, Lars Bohinen og resten av Stabæk-apparatet ikke skal klare å hente inn kompetente erstattere, er Skjønsberg dog ikke bekymret for.

- Stabæks nye venstreflanke
Tom Stenvoll lanserer sitt eget kandidatur på humoristisk vis.

- Stabæks nye venstreflanke, flirer 30-åringen når han tar telefonen.

Selv har Stenvoll vært Stabæks potet det siste året, og vil garantert få muligheten på Alanzinho-plassen i treningskampene på La Manga den neste uken. Om han får muligheten på sikt gjenstår å se.

- Det blir et stort hull å fylle, innrømmer Stenvoll, som også oppfordrer klubben til å intensivere jakten på nye spillere. Borte er profiler som Veigar Páll Gunnarsson, Alanzinho, Johan Andersson (skadet minst fram til sommeren), Mike Kjølø og Niklas Sandberg, mens Espen Hoff er den eneste, store nyervervelsen.

- Men vi har vist at vi har evnen til å erstatte spillere før, og sånn er fotballen - de gode spillerne vil forsvinne. Med de ambisjonene vi har for Telenor Arena så regner jeg med de har kontroll.

- En solstråle
Landslagskeeper Jon Knudsen er av samme oppfatning, og mener heller ikke at man nødvendigvis må handle stort.

- Vi har klart å kjøpe billig og gjøre store spillere ut av folk før, og jeg forventer at de skal klare å finne erstattere nå også.

- Men det er synd at Alan går. Han er jo en publikumsyndling som bringer en ekstra dimensjon inn i spillet vårt, og en solstråle i garderoben. Nå er det bare opp til oss andre å sørge for at vi ikke mister folk på Telenor Arena.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.