RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alanzinho var ikke så viktig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det kommer til å ta tid før Stabæk blir et topplag, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

Søndag kveld får Molde den første skikkelige testen på om de kan regnes med helt i toppen av Tippeligaen i år. Lyn er slått. Strømsgodset også. Og Bodø/Glimt. Mens det ble 1-1 mot Sandefjord sist. Dermed er det kun Rosenborg som har hatt en bedre sesongstart enn moldenserne.

Men spørsmålet er om det kan holde. Søndag får de i alle fall testet seg mot sin kanskje verste motstander de siste årene, Stabæk.

Molde har nemlig 0-17 og fire klare tap i sine fire bortekamper mot bæringene de siste tre årene.

- Uinteressant
- Det som har skjedd tidligere er helt uinteressant, sier Molde-trener Kjell Jonevret til Nettavisen.

- Det er helt nye forutsetninger nå. Derfor er dette overhodet ikke noe jeg bryr meg om før kampen, legger han til.

Molde fikk 0-3 og 0-4 i sekken på Nadderud i serie og cup i løpet av fem dager i september i fjor. I 2006, før Jonevret kom til klubben, fikk de 0-8 (serie) og 0-2 (treningskamp i Vallhall) mot Jan Jönssons lag.

Men som du skjønner, Jonevret frykter ikke Stabæk.

- Det er jo vanskelig å si hvor mye topplag Stabæk er i år også. Det har i alle fall ikke sett sånn ut foreløpig. Jeg tror de blir bra, men foreløpig har de i alle fall ikke prestert i nærheten av fjoråret.

- Han lå bak det meste
Molde-treneren mener ikke at det er Alanzinho Stabæk savner mest. Derimot tror han at det er Veigar Pall Gunnarssons overgang til franske Nancy som har skapt en del problemer for klubben.

- Alanzinho-salget kan man leve med. Han er en fargerik, herlig type, men det var da jeg hørt at Veigar ble solgt at jeg tenkte: «Hvordan skal de klare seg uten ham?», sier Jonevret.

Og utdyper:

- Det har vært mye snakk om Nannskog og den ene og den andre, men jeg mener at Veigar Páll Gunnarsson var Tippeligaens beste i fjor. Han lå bakom det meste som skjedde offensivt i Stabæk. Ni av ti baller skulle innom ham. De var ekstremt flinke til å bruke ham, og det kommer til å ta en stund før de finner den modellen igjen. Det vil ta litt tid før de nye spillerne finner sine roller.

- Vi får i hvert fall håpe det tar minst én uke til, fortsetter han glisende.

- Kanskje litt mer respekt?
Jonevret kjøper ikke helt argumentet om at Stabæk-kampen virkelig vil vise om Molde er et topplag i årets serie.

- Men jeg er med på at hvis vi gjør en bra kamp mot Stabæk, så vil vi kanskje få respekt fra litt flere. Da kan ikke Davy Wathne si at vi bare har tatt poeng fra skitlag. Akkurat den praten kan vi legge død mot Stabæk.

Svensken innrømmer imidlertid at han har vansker for å skjønne alt pratet om «topplag» eller «skitlag» i en liga hvor alle egentlig slår alle.

- Nei, jeg forstår ikke helt det her, jeg, sier Jonevret.

- Ekspertene sier jo så mye. I fjor var Lillestrøm et bunnlag. Så mister de spillere. Så skal de liksom likevel være med og vinne serien. Og hvem vet om ikke Lyn og Bodø/Glimt, som vi har slått, er topplag? Årsaken til at de ikke ligger helt der oppe er jo bare at vi har slått dem, fortsetter han.

Det bør også være en viss sjanse for at Molde slår Stabæk.

- Nå har vel nyhetens interesse rundt Stabæks nye arena gitt seg noe. Da kommer det vel 5-6.000 tilskuere, og vi reiser dit med en helt annen selvtillit enn i fjor, sier Jonevret.

Vel vitende om at Molde tok poeng i tre av fire bortekamper på kunstgress i 2008, at kun gullvinner Stabæk og bronsevinner Tromsø tok flere poeng borte enn Molde i fjor, og at ingen lag i Tippeligaen scoret flere mål enn Molde på utebane i fjor.

Følg Stabæk-Molde i Nettavisens livesystem fra 18.00 søndag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere